Hvordan sjekker jeg en veivaksel posisjon sensor?

Veivakselen posisjon (CKP) sensor overvåker veivaksel posisjon og hastighet. Kjøretøyet datamaskinen bruker denne informasjonen, sammen med data fra andre kjøretøy sensorer, for å opprettholde tenning timing. Som et resultat, vil problemer med sveiv sensor eller krets forhindre at motoren starter. Hvis du mistenker en dårlig CKP på bilen din, kan du følge denne guiden for å teste enheten og, om nødvendig, bytt den.

testing

Med CKP sensoren, kan du teste for spenning og sammenligne resultatene til produsentens spesifikasjoner. Hvis voltmeter kommer med nåleprober, tilbake sondere ledningene på sensorkontakten. Hvis dette ikke er mulig, må du koble sensoren elektriske kontakten og koble de to halvdelene til en test-kontakt eller et par jumper ledninger. Koble deretter tilbake kontakten.

Still ditt digitale multimeter til AC milivolts variere og ha en hjelper starte motoren. En typisk sensor vil ha en effekt på over 200 mV. Men du bør sammenligne resultatene med spesifikasjonene i servicehåndboken for det aktuelle kjøretøyet.

Hvis tjenesten manuell gir en motstandsverdi, kan du teste sensoren uten å måtte skru opp motoren. Koble sensoren og koble apparatet sonder til hver sensor ledning kontakt. Sett apparatet til Ohms og sammenligne lesing til motstandsverdien angitt i servicehåndboken. Hvis spenning eller motstandsverdier er ute av spesifikasjoner, erstatte sensoren.

Hvis testresultatene er innenfor spesifikasjonene, sjekk sensoren elektriske kontakten og ledningsnett. Det er vanlig for løse kontakter eller ødelagte ledninger for å holde sensoren i å kommunisere med Engine Management System (EMS). Sørg også for å sjekke trigger hjulet. Hjulet, som ligger på veivakselen eller demper, kan ha manglende eller ødelagte tenner. Noen av disse deler eller komponenter kan utløse en CKP sensor eller krets problemer kode.

Skifte Sensor

Se etter CKP sensoren på forsiden eller siden av motoren (se Ressurser). Det er vanligvis holdes på plass av en enkelt bolt. Løft fronten av kjøretøyet ved hjelp av en etasje jack og støtte den på to bukker. Deretter kobler sensoren elektriske kontakten og fjern bolten med en skralle og socket.

Når du installerer den nye enheten, sørg for at underlaget er helt ren for å holde den nøyaktige avstanden fra spissen av sensoren til trigger hjulet. På enkelte spesielle modeller, kan det hende du må justere sensoren luftspalte, eller avstanden fra rattet, før du låser enheten på plass. Om nødvendig, følg instruksjonene på det aktuelle kjøretøyet manual for denne justeringen.