Hvordan sjekke støtdempere eller MacPherson fjærben i en Nissan Maxima

Hvis din Nissan Maxima holder spretter lenge etter at du treffer en bump, er det på tide å sjekke sjokk og struts. Den MacPherson sammenstillingen som brukes på forsiden og baksiden, eller bare foran, inneholder en spiralfjær og demper støtdemper. Disse komponentene er avgjørende for din fjæringssystem, og hvis du tror de er seg ut, her er hvordan å sjekke sjokk og struts.

Bruksanvisning

1 Road teste Nissan Maxima. Følg nøye med på hvor mange ganger bilen plasser opp og ned når du treffer en bump i sakte fart. Dersom den spretter mer enn to eller tre ganger, kunne sjokk og struts bli skadet. Hvis du merker noen problemer med styring og håndtering på grovt eller ujevnt fortau, kan dette også være et tegn på at de sjokk og struts må byttes.

2 Test Nissan sjokk og struts. The low-tech sprette testmetode er overraskende bra for å sjekke tilstanden til bæresystem. Bare ta et hjørne av kroppen, riste opp og ned kraftig for å få den i bevegelse, og så la gå av bilen og se hva som skjer.

3 Observer hvor mange ganger Maxima fortsetter å sprette opp og ned. Hvis det plasser opp igjen en eller to ganger før du går tilbake til sin opprinnelige stilling, så sjokk og struts er greit. Hvis det holder å sprette etter det, er det på tide å ta en nærmere titt eller ta turen til mekaniker.

4 Jekk opp bilen ved hjelp av jekker og bukker for å støtte chassis og holde hjulene henger fritt. Ta av hjulet og finn deretter spiralfjær over navet. På toppen av spiralfjæren er spjeldet.

5 Inspisere spjeldet for tegn på olje lekker, da dette er et rødt flagg som støt og struts må byttes ut. Også se etter bulker, pitting, korrosjon, og løse bolter. Noen av disse faktorene garanterer en tur til butikken for å ha sjokk og struts sjekket. Hvis de må skiftes ut, er arbeidet best overlatt til en mekaniker som det krever litt dyktighet og spesialverktøy.

Hint

  • Fra 1977 til 1984, Nissan Maxima hadde MacPherson fjærben foran bare, og et sett med semitrailing armene i baksetet. I 1985 begynte det å bruke MacPherson fjærben foran og bakhjulsoppheng. I 1995 gikk det tilbake til å bruke en solid bakre aksel bak, med MacPherson fjærben foran. I 2004 Nissan Maxima begynner å bruke uavhengige spankulere design i front og bak.