Hvordan sjekke støtdempere eller MacPherson fjærben i en Geo Metro

Hvis Geo Metro synes å være hoppende nedover veien litt mer enn før, er det på tide å sjekke ut sjokk og struts å sørge for at alt fungerer som det skal. Din Geo bruker en MacPherson enhet som bruker en teleskopisk spiralfjær som sitter under en demper, som er din støtdemper og avgjørende for bæresystem.

Bruksanvisning

1 Road teste Geo Metro. Hvis du kan føle en ekstra noen spretter etter at du går over en fartsdump, eller legge merke til at den ene enden eller den ene siden av bilen er pitching ned eller opp, eller om det er vanskelig å styre når du treffer en bump, dine sjokk og struts er den sannsynlige årsaken.

2 Gi Metro en god sprett å teste sjokk og struts. Ta tak i frontskjerm og riste bilen opp og ned kraftig et par ganger og deretter la det gå.

3 Se hva som skjer. Hvis Geo spretter en eller to ganger til, så sjokk og struts er i god form. Hvis holder hoppende etter det, så må du ha en mekaniker sjekke MacPherson montering nærmere for å vurdere tilstanden til sjokk og struts.

4 Sjekk tilstanden selv for et klarere bilde av hva som er galt. Jekke opp bilen ved hjelp av jekker og aksel står trygt støtte chassis og holde hjulene henger fritt.

5 Ta av hjulenheten med en pipenøkkel eller en luft skralle og sett til side. Se etter suspensjon arm, spiralfjær og demper bak og over navet.

6 Sjekk suspensjonen forsamlingen for bulker, rust, korrosjon, og pitted områder. Hvis du merker noen olje av væske som lekker fra støtdemperen, dette er et rødt flagg som sjokkene må byttes. Dersom festeboltene eller noen aspekter av spankulere montering har å gi til det når du skyve eller dra på den, ta Geo til mekaniker og har forsamlingen erstattet.