Hvordan sjekke sikringer med et ohmmeter

Hvordan sjekke sikringer med et ohmmeter


Enten en sikring er bra eller det er dårlig; Det finnes ingen mellomting. Hvis strøm kan flyte fra en av sikrings kontakter til den andre kontakten, og sikringen er god. Dette kalles elektrisk kontinuitet, og det kan bli testet med en volt-ohm-meter. Ohmmetre kommer i mange forskjellige stiler. De indikerer kontinuitet enten med et lys, et pip, en digital avlesning, eller en bevegelig dial. Testen for en god sikring er en prosedyre som er enkel og nyttig for eksperter og nybegynnere.

Bruksanvisning

1 Les instruksjonene på ohmmeter for å se hvordan det indikerer kontinuitet (med en lys, pip, eller endring i digital avlesning eller ringe). Endre innstillingen på apparatet til «Ohms." Still inn sikringen på en arbeidsflate foran deg.

2 Berøre metall ledningen ved enden av den sorte ledningen på ohmmeter til en kontakt på sikringen. Berøre metall ledningen ved enden av den røde ledningen på ohmmeter til den andre kontakten på sikringen.

3 Legg merke til hva som skjer når både fører berører begge kontakter på sikringen. En positiv test, der ohmmeter lyser opp, piper, eller indikerer kontinuitet på skiven eller digital avlesning betyr sikringen er god. En negativ test - ingenting skjer - betyr sikringen er dårlig.