Hvordan sjekke poeng med en Dwell Meter

Hvordan sjekke poeng med en Dwell Meter


Tennbryterpunkter beskriver en eldre elektronisk komponent som brukes i kjøretøyer for å sende en tidsbestemt gnist fra fordeleren til forbrenningskammeret, i den hensikt å skyte sylinderen. De punktkontakter åpne og lukke, i henhold til deres posisjon på distributøren cam som den spinner. Gapet mellom punktene kan måles i tusendeler av en tomme s ved bruk av et følerblad, eller grader når kontrolleres og måles med en oppholdstid meter. Selv om en bladsøker kan måle poenget gapet, er en oppholdstid meter en mye mer presis metode for å kontrollere og sette poeng.

Bruksanvisning

1 Sett bilen i park eller nøytral, i henhold til overføringstypen. Sett i nødbremsen. Løft panseret og finn distributør på motoren din. Distributøren vil bli plassert foran eller bak (topside) av motoren, og vil ha ledninger festet til toppen av distributør cap. Bruk en skrutrekker til å skru de to hold-ned skruene på distributør cap og trekke hetten og kile den bort fra distributøren. Hvis hetten har fjærklemmer, bruk en flat skrutrekker til å lirke begge klemmene løs.

2 Trekk coil ledningen fra spolen og midten av distributøren for å hindre utilsiktet gnister. Se på settet av punktene på fordelingsplaten. Det vil enten ha to skruene som holder punktene base, med en av dem en justeringsskrue, og den andre som dreieskruen. Justeringsskruen har et spor for en flat skrutrekker; Dette vil åpne og lukke punktene, justere bor. Den andre typen poeng oppsett har en Allen skrue for å åpne og lukke punktene. Hvis det har Allen justering, pre-passe en Allen hodet verktøy til det, slik at du vet hvilken størrelse du bruker.

3 Sett Umbrakonøkkel til side i nærheten for rask tilgang. Ta den røde ledningen ledelsen på et hvile meter og fest den til den negative (-) polen på coilen. Spolen vil være i nærheten av fordeleren og let litt mindre enn en pop kan. Ta den sorte ledningen på dwell meter og fest den til en god jord kilde på motoren, eller fest den til den negative innlegg på batteriet.

4 Løsne dreie og justeringsskruene på poeng med en skrutrekker, men ikke løsne dem hele veien - bare nok til at hevarmen på punktene for å flytte med spenning. For hodet justering Allen, plasserer Allen hodet verktøyet inn justerings kontakten på poeng; det skal bo der. Snu ansiktet av dwell meter mot deg slik at du kan se nålen posisjon når den beveger seg over skiven og indikerer grader.

5 Se i bruksservicehåndboken for dwell spesifikasjon på motoren din. Hvis leser 28 til 32 grader, betyr det at en optimal grad innstillingen vil være 30 grader bo. Det kan også uttrykkes som 30 grader +/- 2 grader. Plasser en flat skrutrekker i kilen sporet på punkter arm, eller være klar til å snu Allen hodet også. Ha en assistent vri nøkkelen til startposisjonen og hold den der mens du leser holde meter. Nålen kan vingle litt, men hvis du stabilisere den, vil nålen indikerer grader på skalaen.

6 Snu flat skrutrekker eller Allen verktøy for å fremme eller retard grader før det oppfyller spesifikasjonene. La din assistent dra motoren over for bare 10 til 12 sekunder av gangen. På grunn av dette, må du gjøre justeringen ganske raskt. Etter innstilling av riktig dwell, stram pivot og justeringsskruen på punkter base med skrutrekkeren. Pakk unbrakonøkkelen, hvis du har denne typen. Sett distributør cap igjen, og vri de hold-ned skruene med en skrutrekker, eller knipse klippene på plass igjen. Koble begge ender av tennspolen ledningen til spolen og distributør cap.

7 Be assistenten for å starte motoren. Sjekk holde innstillingen igjen. Hvis hvile har beveget seg bort spesifikasjoner, utfører samme fremgangsmåte for å justere den. Hvis distributør cap har en justering vindu på siden, plasser Allen verktøy gjennom vinduet og justere holde innstillingen mens motoren går.