Hvordan sjekke overføring væske nivå på biler med automatgirHvordan sjekke automatgir væske nivå på de fleste biler. Rådfør deg alltid med eiere manuell eller en verkstedshåndbok for deg spesielle bilen hvis nødvendig.

Bruksanvisning

1

Før du sjekker væske på alle kjøretøy, bør overføring være driftsvarm. For å oppnå dette, kjøre bilen i ca 5 minutter og deretter parkere bilen på et plant underlag. Sett på parkeringsbremsen og sørg for at bilen ikke ruller mens i nøytral. Hvis parkeringsbremsen er brutt, kan du bruke bremseklosser eller blokker av tre for å hindre at bilen ruller.

2

Sett bilen i fri og la motoren i gang. Åpne panseret og finn overføring peilepinnen. De fleste biler vil ha en "t-formet" håndtak eller en "eyelet formet" håndtere. Håndtaket vil mest sannsynlig være gul eller rød i farge. På de fleste biler peilepinnen for overføringen er plassert på venstre eller høyre side av motoren nær baksiden av motorrommet. Selv om noen modeller har peilepinnen plassert i fronten av motorrommet.

3 Hvordan sjekke overføring væske nivå på biler med automatgir


Mens sjekke væske på bilen din, må du være bevisst på løs eller hengende klær eller smykker mens du lener deg over motoren for å nå
peilepinnen. Motoren er på og vifte og / eller trinser på motoren er i bevegelse. Trekk peilepinnen ut av peilepinnerøret og tørk den ren med tørkepapir eller klut. Sett peilepinnen tilbake inn i røret og pass på at peilepinnen fullt seter i røret. Trekk peilepinnen ut igjen og sjekk slutten av peilepinnen for væske. Det vil være merkene på peilepinnen slutten. Enten en øvre og nedre dot eller
en øvre og nedre hash mark. Fluidet bør være ved den øvre merke om den er full. Hvis det er under nedre mark, så det må ha væske lagt til den. Forskjellen mellom øvre og nedre merkene er vanligvis mellom 1/2 liter og 1 liter.

4 Hvordan sjekke overføring væske nivå på biler med automatgir


Du trenger en overføring trakt for å legge væske til overføring som peilepinnen røret er en liten i diameter.
Noen biler, slik som noen Honda-modeller, er merket med overføring i parken og motoren AV. Og likevel ennå, andre kjøretøy har ingen peilepinnen og krever en trenet profesjonell og noen ganger spesielle verktøy for å sjekke væskenivået i disse type biler.
Følg alltid anbefalingene som er oppført i brukermanualen. Hvis væske er nødvendig, kontrollere væske type og bare legge riktig type
ATF (Automatic Transmission Fluid) En telefon til din lokale deler butikken knytte kan være til hjelp på dette.

5 Forstå at dersom overføring væske nivået er lavt, er det en lekkasje av noen type, og bilen bør tas til en klarert verksted for å få det sjekket for lekkasjer. Også huske på at vanlige overføring væske tjenester anbefales å bevare livet av overføringen. Vanligvis er disse tjenestene utføres hver 30.000 miles alternerende mellom trans væske flush og selve filteret endringer.

Hint

  • Sørg alltid for at bilen er driftsvarm
  • Sørg alltid for at bilen står på flatt underlag
  • Alltid har parkeringsbremsen eller hjul klosser
  • Sjekk alltid eiere manual for bestemte kjøretøy krav
  • Vær bevisst på løse klær og / eller hengende smykker når du lener deg over motoren. (Trinser og fans er i bevegelse og kan ta disse elementene)
  • Pass på at hetten er helt lukket etter at væske.