Hvordan sjekke om en Transmission Fluid lekkasje i bilen

Overføring væske smører bevegelige deler inni overføring. I en automatisk girkasse, denne trykkvæske fungerer som en kjølevæske og overfører kraften fra motoren til overføring og drivhjulene. Hvis en bil opererer mens overføring væske er lav, fører det til større slitasje på overføring deler. Biler bruker ikke opp denne væsken, så hvis det er lav, det er en lekkasje et sted.

Bruksanvisning

1 Legg merke til om det er noen våte olje på oppkjørselen eller hvor du vanligvis parkere. Det vil danne en dam under front midten av bilen.

2 Vær oppmerksom på en overoppheting bil. Dette kan være et resultat av en lekkasje som hindrer avkjøling av transmisjonen.

3 Sjekk nivået på overføring væske med riktig peilepinnen for å se om det er lavt. Hvis det er, fylle den og kjøre den rundt for et par miles, så sjekk væske igjen for å se om det er droppet.

4 Komme under bilen og se på sendingen segl som holder din overføring sammen. Dersom forseglingen er dårlig, kan det føre til en lekkasje der.

5 Finn tappepluggen på overføring, som bare ser ut som en bolt skrudd inn i metallet, og se om det er overføring væske lekker der.

6 Finn hvert sted på sendingen der en annen del eller komponent blir det, blir skrudd inn i det, eller festes til det på noen måte. Lekkasjer noen ganger oppstå i disse stedene rundt slitte pakninger eller sprukne deler.

Hint

  • Hvis du ikke kan finne lekkasjen eksternt, trenger du en profesjonell til å se etter interne lekkasjer på sendingen.
  • Ikke kjør bil hvis det er mer enn en liter lavt på overføring væske for å unngå store skader på bilen. Hvis du må kjøre det å bli reparert, legge væske så ofte som nødvendig for å holde nivået normalt inntil du kommer.