Hvordan sjekke hvor lenge har jeg dro på min AT & amp; T Wireless Phone kontrakt

Hvordan sjekke hvor lenge har jeg dro på min AT & amp; T Wireless Phone kontrakt


Signere en kontrakt med en mobiltelefon selskap du ikke er fornøyd med fører til hodepine før kontrakten avsluttes. AT & T mobiltelefon kontrakter er vanligvis to år lang, og leverandøren tilbyr kontrakter for enkeltpersoner, familier og selv de med mindre enn perfekt kreditt. Hvis du ønsker å bytte tilbyder uten å betale en tidlig avslutning avgift, kan du sjekke for å se hvor lenge du har igjen på AT & T mobiltelefon kontrakt.

Bruksanvisning

1 Logg deg på AT & T online konto på kontoen din og vise din kontrakt. Gå til Min profil "og deretter velge brukerinformasjon. Du vil være i stand til å se hvor lenge du har igjen på AT & T mobiltelefon kontrakt. Du kan også se den trådløse plan, hvor mange minutter du har igjen og hvor lenge du har vært en kunde med AT & T.

2 Les papiret statement. Den vil fortelle deg hvor lenge værende med AT & T er. Kontrollere uttalelsen vil også tillate deg å vurdere den månedlige regningen og se om noen justeringer må gjøres til det trådløse tjenesten.

3 Ring en AT & T-representant. Representanten vil trekke opp din kontoinformasjon og fortelle deg hvor lenge servicesenteret har vært aktiv.

Hint

  • Du kan gjøre endringer i kontoen, betale regningen eller oppgradere telefonen din når du snakker med en representant.