Hvordan sjekke girolje

Hvordan sjekke girolje


Kontrollere automatgir væske er en relativt enkel oppgave, og en som bør gjøres med en viss frekvens. Som en av de mest kostbare deler av et kjøretøy for å erstatte, er overføring avhengig av smøremiddel i fluidet, og at fluidet både fylles på riktig måte og ikke brent. Når du sjekker inn girolje, merk nivået og merke hvis har en brent lukt, vil dette være en indikator på at det er på tide å endre væske.

Bruksanvisning

1 Rådfør deg med bilens brukerhåndbok, som første skritt vil variere avhengig av merke og modell av bilen. Sjekk om bilen skulle bli varmet opp og med motoren i gang som de fleste gjør, eller om det skal være slått av, men fremdeles varm.

2 Åpne panseret på bilen din og finn overføring væske peilepinnen mot baksiden av motoren, som regel motsatt fra beltene i front. Noen ganger overføring væske oljepeilepinner merket som sådan, og kan også opplyse om type væske du bør bruke.

3 Ta tak i overføring væske peilepinnen med hånden, trekk den ut og tørk den helt ren med en fille. Sett peilepinnen til hullet og skyv den helt til bunns.

4 Hent peilepinnen igjen og se på væskenivået på peilepinnen. Alle automatgir væske målepinner vil indikere nivåene med linjer som skildrer høye og lave nivåer.

5 Observere lukten av overføring væske i tillegg til det nivået. Hvis væsken lukter lik brent toast (referert til som "rosa stinker"), må du erstatte væske.

6 Bruk en trakt til å legge overføring væske hvis nivået er lavt. Legg bare ca ¼ liter om gangen som inntil nivået på peilepinnen viser at det er fullt. Vær forsiktig så du ikke overfylle overføring væske.

7 Sjekk girolje hvert år eller ved hver 24.000 miles for å unngå å kjøre lav eller bruke ødelagt olje, og dermed skape potensial til å skade overføring selv, til en kostbar komponent erstatte.

Hint

  • Bruk kun overføring væske som angitt i brukerhåndboken og ikke la væsken løpe for lavt, som begge kan forårsake store skader på overføringen.