Hvordan sjekke Gearbox Olje på en Ford Mondeo

Girkassen olje på Ford Mondeo er også kjent som overføring væske. Denne væsken smører overføring tannhjul, slik at de ikke overopphetes under normal drift. Overføring tannhjul er svært følsomme, og hvis de ikke er skikkelig smurt, vil de male mot hverandre, forårsaker din Mondeo overføring vil mislykkes. De fleste overføringsproblemer kan forebygges ved å sørge for at smøreoljen er på riktig nivå. Det første trinnet i denne vedlikeholdsprosedyre er å sjekke girolje.

Bruksanvisning

1 Start Mondeo motor og la den gå i ett minutt.

2 Åpne hetten og trekke det buktede håndtaket plassert på baksiden av motoren, i nærheten av brannmuren. Dette er overføring peilepinnen. Trekk peilepinnen helt ut av påfyllingshalsen.

3 Tørk enden av peilepinnen av og sett den inn i filler halsen til den bunner ut, og trekk ut peilepinnen ut igjen av filler halsen.

4 Kontroller oljenivået på enden av peilepinnen. Peilepinnen har en "Max" og "Min" linje på høykant. Væskenivået skal ligge mellom "Min" og "Max" merkene. Hvis det er under "min" nivå, trenger bilen mer girkasse olje.