Hvordan sjekke for P-koder på en 2005 Ford Explorer

Hvordan sjekke for P-koder på en 2005 Ford Explorer


Hvis du sjekker for P-koder i en 2005 Ford Explorer, er du arbeider med andre generasjon av On-Board Diagnostic (OBD-II) koder. Ford-koder fra før 1996 er to- og tre-sifrede nummer. Etter omfattende bruk av OBD-II i alle store merker og modeller, diagnostikk ble standardisert. Feilkoder begynne med en bokstav som angir plasseringen av problemet. "P" står for drivverk og omfatter det meste av motoren. For eksempel, er P1171 koden for "Rotor Giver defekt". Tilgang til disse kodene er grei, forutsatt at du har riktig maskinvare.

Bruksanvisning

1 Åpne skannerens manual til beskrivelser og definisjon av drivverk koder og plassere et bokmerke der.

2 Åpne førersiden dør av kjøretøyet den og sett nøkkelen i tenningen. La den unturned og kjøretøyet "Off". Plasser skanneren håndboken på førersetet.

3 Koble skanneren til Explorer dataforbindelse, som er like over parkeringsbremsen. Det vil bli avdekket og lett tilgjengelige. Du kan identifisere den lett, så det har 16 spiss reseptorer. Skannerens kabel bør også lett passer inn i den.

4 Start Explorer motor. Hva du skal gjøre videre er avhengig av merke og type skanner du bruker. Rådfør deg med manual på forhånd. Noen skannere vil automatisk slå seg på og hente feilkoder, mens noen krever at du slår dem på og utstede en "lese" kommandoen.

5 Lese kodene på skjermen. Hvis du har flere rapportert feilkoder, bla gjennom disse og se etter de som begynner med bokstaven "P."

6 Ta kontakt med book manualen du igjen i førersetet. Du bør være i stand til å finne en enkel beskrivelse av hva koden betyr. Hvis du ikke finner koden i manualen, kan koden være en av Fords supplerende drivverk koder. Disse er lett å finne på nettet, arkivert på tredjeparts nettsteder som ikke er tilknyttet Ford. Når du har konsultert koden definisjon, kan du ta en avgjørelse om hvorvidt du vil prøve en fikse selv eller kjøre Explorer til en Ford-godkjent verksted.

Hint

  • Når du ser på OBD-II feilkoder, er det godt å vite hva de første bokstavene står for. "P" står for drivverk. "C" står for chassis. "B" står for kroppen. "U" står for nettverkstilkobling.