Hvordan sjekke for hull i et kjøretøy eksosanlegg

Hvis du oppdager og reparere et hull eller lekkasje i eksossystemet på et tidlig stadium, kan du fikse det relativt billig og enkelt. Men hvis du lar en rusten hull å gå uadressert for en stund, kan det fort spre seg, robber deg av ytelse og gass kjørelengde mens du spiser bort på eksosanlegget. Du kan selv trenger å erstatte systemet helt hvis dette skjer, noe som absolutt ikke er en billig løsning. Hvis du mistenker at du kan ha et hull i eksosanlegget, bare følg disse raske, enkle trinn for å sjekke selv.

Bruksanvisning

1 La bilen avkjøles helt om det har vært drevet nylig.

2 Åpne garasjeporten hvis bilen din er lagret i en lukket garasje. Slå bilen på og la motoren gå på tomgang i noen sekunder.

3 Dott opp en gammel fille og forsøke å stappe den inn i eksosrøret. Mens du gjør dette, nøye observere to ting: kraften av luft blåser ut av eksosrøret og lyden av motoren.

4 Hvis og når motoren begynner å bremse ned eller sliter, trekke fille ut. Hvis du ikke hører noen endring i motorturtall innen 30 sekunder av stuffing tailpipe, fjern fille da.

5 Slå bilen av.

Hint

  • Hvis du føler deg mye luft som kommer ut av eksosrøret og det er vanskelig å få fille i, det er et godt tegn. Hvis du føler ingen luftmotstand, det er et dårlig tegn.
  • Hvis motoren bremser ned og sliter når du greier tailpipe, er det også bra. Men hvis motoren forblir på samme hastighet, det er ille.
  • Dårlig ytelse på denne testen antyder at luft rømmer fra andre hull i hele eksosanlegget, og du bør ta bilen til en eksos spesialist så snart som mulig.
  • Ta aldri på eksosrøret på en bil som har vært drevet i flere minutter eller mer. Det er veldig varmt.