Hvordan sjekke en defekt Egr

EGR, eller eksosgass resirkulering, er ventilen en viktig del av ditt kjøretøy eksosanlegg. EGR ventil er ansvarlig for å gjøre bilen kjøre effektivt ved å optimalisere drivstoffinntaket. EGR ventil re-sirkulerer uttømme tilbake inn i motoren. Det første tegnet på at EGR ventilen kanskje må byttes ut eller rengjøres er når bilen begynner å gå på tomgang omtrent eller ikke akselererer like raskt. Du kan sjekke for å se om EGR ventil må byttes ut eller rengjøring selv, spare deg en tur til butikken.

Bruksanvisning

Hvordan sjekke en defekt EGR

1 Sette bilen i park og engasjere i nødbremsen. Start bilen og la den varmes opp i 15 minutter.

2 Dra på panseret utgivelsen kabelen inne i bilen for å åpne panseret. Finn EGR ventil på motoren manifold. Det kan være lurt å se i kjøretøyer manual for nøyaktige plasseringen.

3 Finn EGR stempelmekanisme, som styrer eksosgassene blir re-sirkulert inn i biler motoren. Stempelet er plassert på utsiden av EGR ventilen.

4 Sjekk EGR stempelet for funksjonsfeil ved å ha noen rev motoren. Dersom stempelet kan åpnes og lukkes raskt, er det EGR ventil god. Hvis stempelet ikke åpne eller lukke, eller åpner og setter seg fast, er ventilen defekt og bør renses eller skiftes.