Hvordan sjekke bremseslitasje

Hvordan sjekke bremseslitasje


Moderne automotive bremsesystemer er effektive og pålitelige. Bremsene fungerer ved å generere friksjon, og de ulike delene som er involvert vil slites ut over tid. Bremseklosser og sko slites ut regelmessig, og over tid bremseskivene og trommer kan slites ut også. For å sikre riktig drift av bremsene til enhver tid er det viktig at disse slitasjeutsatte komponenter kontrolleres med jevne mellomrom og erstattes etter behov. Du kan spare både tid og penger ved å lære hvordan å sjekke bremse bære selv.

Bruksanvisning

Skivebrems Prosedyre

1 Parker bilen på fast og jevnt underlag. Sett automatiske girkasser i parken, og sette manuelle girkasser i første eller revers. Sett på parkeringsbremsen. Trygt blokkere forhjulene hvis betjene et bakbrems, eller bakhjulene hvis betjene et frambremsen. Delvis løsne lug nuts på rattet for å bli betjent på en hel omdreining hver. Jekk opp bilen og sette den sikkert på en sikkerhets stand. Ferdig med å fjerne lug nuts og trekk hjulet av.

2 Mål platetykkelse på flere steder med en bremseskive mikrometer. Sammenligne målingene til den minste tillatte tykkelse som stemplet inn i metallet i platen, vanligvis på felgen.

3 Måle tykkelsen på bremseklossens foringer som bruker den fint uteksaminert hersker. Man kan måle tykkelsen av den indre del av foringen. Den ytre delen av slimhinnen kan nås via inspeksjonsåpningen i bremsekalippernes rammen. Sammenlign målt tykkelsen til produsentens anbefalte minimumstykkelse. Dette kan bli funnet i bilen verkstedhåndbok eller en ettermarkedet reparasjon manuell. Disse er vanligvis tilgjengelig på det lokale folkebiblioteket. Du kan også spørre på din lokale auto deler butikken.

Drum Brake Prosedyre (bakbremsene)

4 Parker bilen på fast og jevnt underlag. Sett automatiske girkasser i parken, og sette manuelle girkasser i første eller revers. Sett på parkeringsbremsen og sikkert blokkere forhjulene. Delvis løsne lug nuts på rattet for å bli betjent på en hel omdreining hver. Jekk opp bilen og sette den sikkert på en sikkerhets stand. Ferdig med å fjerne lug nuts og trekk hjulet av. Løsne parkeringsbremsen.

5 Fjern bremsetrommelen. På mange biler vil det trekke rett utenfor sentrum, men noen ganger kan det bli holdt til navet montering av festeskruer eller bolter. I så fall fjerne feste festene før du trekker trommelen av. Trommelen kan også bli holdt av en stor hub nut, i så fall må dette fjernes før du tar ut trommel. Hvis trommelen sitter fast på bakplaten, fast trykk på trommelen med en gummi eller plasthammer for å løsne den. Vær forsiktig så du ikke treffer trommelen så hardt at den sprekker.

6 Mål den innvendige diameter av bremsetrommelen i flere retninger ved hjelp av en trommel mikrometer. Diameteren bør være lik i alle retninger, noe som indikerer at trommelen er rund. Sammenligne den målte diameteren til produsentens anbefalte maksimale diameter. Denne informasjonen kan finnes i den aktuelle butikken manuell eller ettermarkedet tilsvarende reparasjon manuell. Hvis ingen manuell er tilgjengelig, er det maksimalt tillatte trommeldiameter normalt preget inn i metallet på utsiden av trommelen.

7 Måle tykkelsen på bremseskobeleggene med et fint gradert linjal og sammenlign produsentens anbefalte minimum. Denne informasjonen finner du i bilens verkstedhåndbok eller ettermarkedet reparasjon manuell, eller du kan spørre på en auto deler butikken.