Hvordan Sjekk ABS på en 2000 Ford Ranger

Den anti-lock bremser (ABS) på 2000 Ford Ranger er konstruert for å hindre hjul låse opp under et panikk stopp slik at sjåføren kan opprettholde retningskontroll og styre rundt et objekt. Disse systemene er primært utviklet for vått vær og har begrenset effekt på tørr eller isete fortau. Feilsøking av disse systemene kan være utfordrende på grunn av kompleksiteten til datastyrekretsene. Men den vanligste årsaken til en ABS varsellys det bare en skitten hjulhastighet sensor.

Bruksanvisning

1 Koble skanning verktøy til diagnosekontakten er plassert under førersiden dash nær rattstammen. Vri tenningsnøkkelen til kjørestilling og slå på skanneverktøy. Velg "ABS" fra menyen, og velg deretter data fra følgende meny. Dette vil liste opp alle sensorer og utgangene til systemet. Prøvekjøring og overvåke hjulhastighet sensor utganger; de bør være nær selv, og endre jevnt med en økning eller reduksjon i hastighet. Hvis en sensor er å lese mye høyere, mye lavere eller ikke i det hele tatt, fortsette.

2 Løft Ranger bruker et gulv jack og jack stands. Plasser bukker på rammen skinner, og senke bilen på dem. Tillater bukker til å bære vekten av kjøretøyet forhindrer skader eller skader forårsaket av et gulv jack fiasko.

3 Fjern den defekte hjulhastighet sensor. Den fremre hjulhastighetssensor er plassert på baksiden av styrespindelen og den bakre hjulhastighetsføler er plassert i den øverste midten av differensial. Koble den elektriske kontakten. Bruk 1/4-tommers stasjon socket satt til å fjerne 10mm festeskruen, og vri mens du trekker for å fjerne sensoren. Rense av eventuelle rester som har bygd opp på den magnetiske enden på sensoren. Dette avfallet er den vanligste årsaken til en sensor feil fordi det demper signalet sendes tilbake til kjørecomputeren.

4 Installere sensorer i styringsgruppen knoke eller differensial, og senke bilen til bakken. Prøvekjøring og overvåke sensorsignalene med skanningen verktøyet. Erstatt en sensor som fortsatt viser en feil.