Hvordan Size et eksosanlegg

Hvordan Size et eksosanlegg


Før bygge eksoskomponenter, må du først riktig størrelse de enkelte komponentene, for eksempel overskrifter og skjerf, for optimal ytelse. Piping form og diameter bestemmer eksos flyt og hastighet. I forhold til diameter, altfor lite rør vil constrict flyt og redusere topp-end motorkraft. Små rør gjør økning eksos hastighet. For stor varme tillater maksimal strømnings men reduserer hastigheten, noe som reduserer dreiemomentet uten i vesentlig grad å øke motoreffekten. Eksos form og diameter også bestemme mengden av mottrykket, som oppstår når eksos tilbake inn i motoren, noe som reduserer strøm og effektivitet. Dimensjonering et eksosanlegg varierer etter søknad.

Bruksanvisning

Eksos Header Design

1 Finn din bilens motor informasjon i brukermanual eller gjennom produsenten. Antall sylindere, motortype, kapasitet og motorens maksimale omdreininger per minutt (RPM) er svært viktig for dimensjonering ditt eksosanlegg.

2 Skriv ned motorspesifikasjoner, som vil hjelpe formulere den optimale størrelsen og diameter av overskrifter. For eksempel, foreslår Custom-Car en 1600cc, 4-sylindret motor med en 5500 RPM redline krever en primær rør ca 1,5 inches i diameter og mellom 34 og 36 inches i lengde.

3 Åpne panseret og finne eksos hoder. Hodene er boltet til motorens sylinderportene og lede under bilen til inngangsrøret og lyddemper.

4 Mål overskriftene 'rør lengde og diameter som utgangspunkt for å bygge din egen.

5 Ta kontakt med en ytelse eksos byggmester i ditt område for mer informasjon om optimale overskrifter dimensjonering, som vil variere med bil og motor.

6 Bestem et utvalg av rør diameter og lengde basert på aksje størrelsen på overskriftene. Senere dikte opp en versjon av hver ny størrelse. Hvis mulig, teste hver på en dynamometer for å finne hvilken design skaper best effekt.

Lyddemper design

7 Løft fronten av bilen med en hydraulisk jekk, står plass jack under den, og finn skjerf forsamlingen. Det er den store beholderen like før eksosrøret. Skriv ned lyddemperen lengde og diameter.

8 Handle på nettet for en forestilling skjerf montering spesifikk for din bil. Kjøp en lyddemper med rør lengde og diameter som optimaliserer motorytelse. Skjerf merker gi teknisk data som sier kraft opplesninger sammenligne aksjeenheten til spesifikke markedet forsamlingen til å markere makt gevinster.

9 Minske mottrykket ved å velge en lyddemper sammenstilling med en strømningskapasitet som svarer til den indeksevnen av motoren. Se produsentens eller en pålitelig mekaniker for informasjon om motorens spesifikke flyt evne.

10 Bestem deg for hvor høyt du vil at eksos skal være. En frittflytende lyddemper er høyere enn det med flere kamre. Lydklipp av spesifikke skjerf lyder kan gis på selskapets hjemmeside.

11 Ta kontakt med en klarert mekaniker før du kjøper en lyddemper. Still spørsmål om lyddemperen design og hvordan de innvendige vil påvirke motorytelsen og lyd.

Hint

  • Primær rør lengde og diameter påvirke en motorens effekt band og toppeffekt. Ifølge Super Chevy Magazine, en kortere samler --- en del av overskriftene --- med en større diameter øker topp-end kraft, mens en lengre samler med mindre økninger diameter low-end makt.
  • Bygg din egen eksos-systemet krever dyktige fabrikasjon og spesifikke dimensjonering spesifikasjoner for å bevare motoren og trygt levere optimal effekt. Løse komponenter eller piping innredninger dimensjonert feil vil tillate skadelige avgasser ut i atmosfæren og kjøretøy hytta.