Hvordan Shift en 13 trinns girkasse

Hvordan Shift en 13 trinns girkasse


De fleste lastebiler bruke en grunnleggende skift mønster i form av en "H", basert på standard fem-trinns girkasse biler bruker. Kjøretøy på 13-trinns girkasser tillate visse tannhjul til å ha høye og lave innstillinger, slik at du kommer til å bruke det samme utstyret posisjon mer enn en gang etter å trykke på en knapp for å endre innstillingen. Med en 13-trinns girkasse, girene er tettere sammen enn i en 10-trinns girkasse, for eksempel. Dette åpner for en splitt av om lag 17 prosent mellom tannhjul i en 13-hastighet i stedet for en 35 prosent delt på en 10-trinns girkasse. De mindre trinn skape motorens effektivitet og sparer drivstoff fordi du ikke trenger å kjøre turtallet så høyt før du flytter. En 13-trinns girkasse gir deg også mer kontroll over lastebilen når hauling tung last.

Bruksanvisning

1 Shift normalt gjennom de første fem girene, akkurat som du ville gjort i en manuell girkasse bil eller en 10-trinns girkasse lastebil.

2 Trykk på "High / Low Gear" knappen på girspaken. Dette vil endre utstyret steder i høygir. Flytt inn i andre-gear stilling. Dette vil endre deg inn i sjette gir.

3 Trykk på "Overdrive" knappen på girspaken mens du forbereder å bytte til syvende giret. Slipp gass, og lastebilen vil skifte opp en gear.

4 Slipp "Overdrive" knappen og flytt girspaken i tredje-gear stilling. Dette vil sette deg i åttende gear. Trykk på "Overdrive" knappen og slipper gassen for å flytte til niende gear. Gjenta dette mønsteret gjennom resten av girene, huske å hoppe over første-gear posisjon.

5 Nedgiring ved å slippe "Overdrive" knappen og slippe gassen, flytte girspaken ned når det er nødvendig - akkurat som skiftende opp, men i revers. Når du kommer til lavere gir, senk "High / Low Gear" -knappen, og skifte fra utstyr fem til en normalt.