Hvordan sette tenningstider på en 1980 Corvette

Hvordan sette tenningstider på en 1980 Corvette


Du kan maksimere kraften og drivstoffeffektivitet av 1980 Chevrolet Corvette ved å justere tenning timing til riktig innstilling. Tenningen timing bestemmer når en gnist vil antennes i Corvette sin forbrenningsmotor. Tenningen timing for 1980 Chevrolet Corvette skal settes til 12 grader for automatiske og manuelle transmisjonsmodeller, men tenningstider er satt til en annen tomgang for hver sending. Den 12-graders tenningstider er brukt på 5,7 liter V8-motor. Vær forsiktig så du ikke forstyrrer andre bevegelige deler på motoren når du setter tenningstider.

Bruksanvisning

Hvordan sette tenningstider på en 1980 Chevrolet Corvette

1 Sett nøkkelen i tenningen av Corvette og starte motoren. Slå av alt tilbehør, inkludert radio og luftkondisjonering / varme.

2 Skift overføring til "nøytral" og sette i nødbremsen. Ta med motoren til en inaktiv hastighet på 700 rpm hvis bilen har automatgir eller 800 rpm hvis bilen har en manuell girkasse.

3 Åpne panseret og koble timing lys og / eller turteller til Corvette batteri, nr 1 tennpluggen og hoved sveiv skivene.

4 Observer hvor timingen preg på skivene faller - riktig timing er 12 grader.

5 Løsne fordellockdown bolt med skiftenøkkel. Den låsing bolten er plassert ved bunnen av fordelerhuset.

6 Koble fra vakuumslangen som er forbundet med fordelerhuset. Det er mange slanger koblet til og rundt motoren din, men du må bare fjerne slangen koblet til distributøren. Dette vil tillate deg å sette tenningen timing.

7 Roter distributør med hånden inntil timing mark driver til 12 grader.

8 Stram distributør lockdown bolt med skiftenøkkel når du har satt timingen til 12 BTDC. Koble sugeslangen du fjernet tidligere fra fordelerhuset. Fjern timingen lys og / eller tachometer.