Hvordan sette poeng med en Fluke Meter

Hvordan sette poeng med en Fluke Meter


Fluke meter er en avansert bilbransjen teste multimeter som har flere funksjoner som kan måle elektriske motstandsverdier, ohm, strøm og kamvinkel grader. Den har en digital avlesning skjerm og en rekke bly-kontakter, sammen med en roterende velgerbryter som gir forskjellige innstillinger for forskjellige anvendelser. Fluke meter kan lett kalibreres for å kontrollere tennpunktene for den riktige kamvinkel, eller grader av distributøren rotasjon, som styrer åpning og lukking av tennpunktene.

Bruksanvisning

1 Innstill sendevelgeren av kjøretøyet i "Parker" for en automatisk, eller "nøytral" for en standard girkasse. Sett i nødbremsen og heve panseret. Rådfør deg med reparasjon av kjøretøy manual for plasseringen av spiral eller spiral pakke, i så fall utstyrt. Finn den negative (-) terminalen på spolen eller spole pakke og huske sin plassering.

2 Stikk den røde ledningen i kontakten på Fluke meter, som er merket med en "VU" symbol på den nedre delen av måleren saken. Sett den sorte ledningen inn i kontakten jack rett under den, som er merket med en "COM" symbol. Fest den røde kabelen til spolen eller spole pakke negativ terminal. Fest den sorte ledningen fører til en god jord kilde, som utenfor kroppen tilfelle av distributøren. Du kan også koble den sorte ledningen direkte til en motor bolt.

3 Vri dreiebryteren på Fluke meter slik at pekeren på linje med symbolet (%), som er ledsaget av en liten diagram over en vinkel som representerer grader. Hvis du har en 4-sylindret motor, er apparatet innstilt for denne stillingen som standard. Hvis du har en 5-, 6- eller 8-sylindret motor, må du trykke på den lille tappen knappen, som er plassert på toppen av dreiebryteren, å gå gjennom sylinderen utvelgelsesprosessen. Trykk på knappen hvor mange ganger som kreves for å komme frem til sylinderen utvalg for motoren din, som vil bli vist på skjermen.

4 Start motoren og la den gå på tomgang. Plukk opp apparatet og se på digital avlesning på skjermen. Den digitale tall som vises vil representere mengden av kamvinkel uttrykt i grader. For eksempel kan du se 30, 32 eller 34 grader, avhengig av type og gjør av motoren. Se i bilen reparasjonshåndbok for riktig graders vinkel antall som kreves av motoren din. En mindre grad vinkel tall tilsvarer et bredere punkt gap. Den smalere poenget gapet, jo høyere graders vinkel nummer være.

5 Plasser en umbrakonøkkel gjennom hetten vinduet distributøren hvis cap har denne funksjonen. Slå unbrakonøkkelen i riktig retning, noe som vil gi deg riktig vinkel grad Nummeret i henhold til produsentens spesifikasjoner. Hvis du ikke har noen ekstern justering for punktene (dvs. uten vindu), slå av motoren og bruke en skrutrekker for å fjerne distributør cap. Skru hodeskruene eller slå skruene slik at holdeklemmene vende utover.

6 Koble spolen ledning fra toppen av hetten og jorde den mot motoren. Bruk en flat skrutrekker for å løsne justering og monter skruene til punktene. Ikke monter skruene så løst at punktene bevege seg fritt over distributør bunnplaten - du trenger dem litt stramt. Plasser flat skrutrekker i justeringssporet på poeng, har en assistent vri nøkkelen til "Start" posisjon og la motoren sveiv.

7 Vri skrutrekker for å åpne eller lukke poeng, men gjør det i svært små intervaller til du kommer til riktig kamvinkel nummeret som vises på skjermen. Slå av motoren. Trekk til tennpunkter festeskruen og justeringsskruen. Start motoren og kontroller nummeret på displayet. Slå av motoren og kople fra Fluke meter. Sett på distributør cap og skru ned hold-down skruer, eller slå inn låsepinnene innover for å låse lokket på plass.

Hint

  • Plasser en standard girkasse i nøytral når du utfører denne testen.