Hvordan sette opp stereohøyttalere

Fikk nye høyttalere, eller nettopp flyttet til et nytt sted? Husk at den viktigste komponenten i et stereoanlegg er rommet hvor du setter opp systemet. Plasseringen av høyttalerne påvirker lydkvaliteten mer enn viljen høyttalerne.

Bruksanvisning

1 Ta kontakt med din høyttaler manual for forslag.

2 Plasser de to høyttalerne i hjørnene av en likesidet trekant med lytteposisjonen som det tredje hjørnet.

3 Start med høyttalerne ca 6 til 8 fot fra hverandre.

4 Posisjons høyttalere unna side og bakvegger så mye som mulig, og slik at avstanden til ryggen og sideveggene er ikke det samme. Men posisjon til venstre og høyre høyttalere nøyaktig samme avstand fra veggene på hver side av rommet ditt.

5 Bruk stands eller andre nonresonant materialer for å justere høyttalerhøyde.

6 Posisjons høyttalere høye nok av bakken, slik at de er på nivå med ørene dine når du er i lytteposisjonen. (Diskanten skal være like over hodet.)

7 Eksperimenter med "toe-in": gjør høyttalerne står overfor hverandre i stedet for å møte samme retning. Prøv ca 10 grader for å starte.

8 Finn den ideelle plasseringen for høyttalerne og din plass gjennom fortsatt eksperimentering.

Hint

  • Toe-in forbedrer "center image" men begrenser "lydbilde." Flytt høyttalerne inn i rommet fra bakveggen for å øke lydbilde dybde.
  • Hvis rommet er rektangulær og mangler begrensninger skapt av vinduer, dører, peis og møbler, kan du prøve å sette opp høyttalere med formler vist på Cardas nettsted. (Se Beslektede områder.)
  • Hold høyttalerne unna møbler og annet lydutstyr, samt fra bakveggen og hjørner, for å bevare bass nøyaktighet. Flytt dem nærmere tilbake vegger for å øke antallet, men redusere kvalitet på bass.
  • Forvent høyttalerne "forsvunnet" hørsel når oppsettet er perfekt.