Hvordan sette opp hodetelefoner på en datamaskin

Hvordan sette opp hodetelefoner på en datamaskin


Det er mange grunner til at du kanskje vil bruke hodetelefoner mens på datamaskinen: å nyte musikk eller filmer uten å forstyrre andre rundt deg, for å overdøve bakgrunnsstøy, eller for å lytte mer kritisk til lyden. Koble hodetelefoner til en datamaskin er en enkel oppgave som vil tillate deg å selvstendig nyte lytteopplevelsen.

Bruksanvisning

1 Hvordan sette opp hodetelefoner på en datamaskin

Hodetelefonutgangen er vanligvis på siden av bærbare datamaskiner.

Finn lydutgangen på datamaskinen ved å søke etter en 1/8-tommers bøssinginnsats punkt. Det vil ofte ha en liten diagram med hodetelefoner som tyder på at dette er riktig port, og er vanligvis farget grønn. På bærbare datamaskiner, er denne porten ofte på hver side av maskinen eller eventuelt i baksetet. Lydutgangs vil ofte være plassert i fronten av PC-kabinett, på baksiden av tårnet, eller muligens på skjermen.

2 Hvordan sette opp hodetelefoner på en datamaskin

Data porter er ofte fargekodet for å matche hodetelefonutgang.

Koble hodetelefonene til datamaskinens lydutgang ved å forsiktig sette hodetelefonkontakten til datamaskinen port. Kontroller at kontakten er satt helt inn, og at ikke noe metall viser.

3 Datamaskinen skal nå automatisk rute systemets lyd til hodetelefonene, og vil ikke samtidig spille gjennom de vanlige høyttalere.

4 Juster volumet går inn hodetelefonene ved å klikke på høyttalerikonet plassert nederst til høyre på skjermen og flytter glidebryteren for volum opp og ned. Noen hodetelefoner kan inneholde en innebygd volumkontroll i tillegg. Hvis du ikke hører lyd, sørge for at dette ikke er dempet.

Hint

  • Hvis du ikke klarer å sette hodetelefonkontakten fordi det er for stor, må du kjøpe en 1/4-tommers til 1/8-tommers hodetelefonutgang omformer som kan bli funnet på store elektroniske butikker.
  • Før du setter på hodetelefonene, spille av lyd fra datamaskinen for å sikre at volumet ikke er for høyt for hodetelefon bruk.