Hvordan sette opp et hjemmekino projektor

Hvordan sette opp et hjemmekino projektor


Som TV teknologiutviklingen, flere og flere mennesker forgo bruke tid og penger på kino. I stedet er det enkelt å konvertere et område av deres hjem til en hjemmekino. En måte å gjøre dette på er ved bruk av en projektor system som vil projisere en film eller et fjernsynsprogram på en skjerm plassert på den motsatte veggen av et rom. Når beslutningen er gjort på hvor hjemmekino vil være og hva projektoren vil bli brukt, er det satt opp en smal sak.

Bruksanvisning

1 Bestem hvor du vil plassere projektoren. Dette vil avhenge av hvordan hjemmekino rom ligger og projeksjonen størrelsen på skjermen eller veggen du ønsker å se. En generell tommelfingerregel er å plassere bunnen av skjermen minst tre føtter ut av gulvet. Dette gir brukeren mulighet til å slå opp og unngå hindringer som stoler og sofaer.

2 Sentrer projektoren. Enten du plassere projektoren på et bord på baksiden av rommet eller montere den i taket, er det viktigste aspektet av projektoren slik at den er rettet direkte mot midten av skjermen. For å gjøre dette, bruker et målebånd for å finne midtpunktet på skjermen. Bruk en rett verktøy som målebåndet, stram streng eller linjal, plasserer den ene enden av verktøyet ved midtpunktet av skjermen og plasser den andre enden hvor projektoren skal plasseres. Det er der midten av projektorens linse bør være for best visning.

3 Montere projektoren. Hvis du har kjøpt et tak-montering projektor, må du sette inn bore skruene i taket for å holde prosjektøren på plass. Sørg for å bore vedlegget til bjelkene i taket for å sikre at projektoren holder seg på plass. Hvis du legger den på en hylle på baksiden av rommet, rett og slett stille det opp til ansikt på skjermen eller veggen.

4 Koble projektoren. Ta videokablene som fulgte med projektoren (disse vil variere avhengig av den spesifikke projektoren du har kjøpt) og koble projektoren til kilden til videoen du ønsker å vise. I mange tilfeller vil folk velge å plassere sine DVD-spiller i nærheten av projektoren. Dette unngår å kjøre kabel gjennom hele rommet. Men hvis du trenger å kjøre kabelen en lang avstand, må du kontrollere at kabelen er plassert langs veggene for å unngå folk snuble over dem.

5 Koble projektorens strømledningen. Hvis det ikke er en stikkontakt i nærheten, må du kanskje kjøre en skjøteledning til en.

6 Test din projektor. Slå den på og gjøre noen justeringer til bildet (f.eks fokus på linsen eller hvordan det blir rettet) som trengs for å gjøre seeropplevelsen fornøyelig.