Hvordan sette opp bilen Amps & Subs

Hvordan sette opp bilen Amps & Subs


Subwoofere er ryggraden i kvalitets bil lydsystemer. Dessverre har de fleste audio hovedenheter ikke gi et stort nok signal til å presse subwoofere til sitt tiltenkte nivå eller potensial. For å snu den relativt lille signalet fra hovedenheten inn i store signal som trengs for din ubåter å brøle, må du bruke en lydforsterker. Sette opp ubåter og forsterkere er en enkel oppgave som ikke krever mange verktøy og kan gjelde for enhver bil lydsystem.

Bruksanvisning

1 Koble den sorte ledningen som er koblet til den negative (-) polen på batteriet ved hjelp av en 10 mm fastnøkkel. Skyv den til side, slik at ledningen ikke kommer i kontakt med batteripolene.

2 Monter forsterkeren nær dine subwoofere med den medfølgende festeanordningene. Du kan oppleve at det er praktisk å montere forsterkeren på sub boks eller til baksetene. Monterings blir mye lettere hvis pre-bore hull for skruer. Hold forsterker i stedet du vil montere den og bruke en borekrone som er mindre enn monteringsskruen for å bore gjennom forsterker monteringshull i den tiltenkte basen. Uten å flytte forsterkeren, skru festeskruene inn i fersk borede hull.

3 Kjør 10-gauge fra den positive terminalen på bilbatteriet til den positive terminalen på forsterkeren. Begynn på batteriet og kjøre ledningen gjennom brannmuren på bilen. Etter at du trekker ledningen gjennom brannmuren, har det nå å gå til forsterkeren. Skjule ledningen under skrittet panel og teppe langs kanten av dørene bil.

4 Spleise kabelen nær opp batteriet med avbitertang. Bruk en wire stripper for å fjerne plasttråd som dekker ca 3/4 tommers tilbake på hver side. Legg sikringsholderen og sikring mellom fersk klippe ledningen for å beskytte systemet mot å trekke for mye strøm fra batteriet og overbelastning.

5 Koble jordledningen fra bakken (-) terminal på forsterkeren til kroppen av bilen. Hvis du kobler forsterkeren i bagasjerommet, trekke opp bagasjerommet teppet til du ser selve metallet kroppen av undersiden av bilen. Bor et lite hull i metallet og sikkert koble den andre enden av jordledningen til bilen med en bolt.

6 Koble 18-gauge mellom fjern terminal på forsterkeren og den eksterne tilkoblingen på baksiden av bilens hovedenhet. Fjern ledning koblet til forsterkeren er vanligvis blå (se hodet enhetens veiledningshefte for å bekrefte farge). Fjern ledningen forteller forsterker for å slå på når hovedenheten er slått på. Skjule fjernledningen på samme måte som du skjulte ditt makt wire.

7 Koble RCA-kabler fra baksiden av hovedenheten til forsterkeren for å gi et signal for dem å sende ut. Skjule RCA-kabler i en lignende måte som du skjulte tidligere kabler.

8 Kjør høyttalerkabelen fra den positive (+) terminalen på sub til den positive høyttaler utgangen på forsterkeren. Tilsvarende kjøre høyttalerkabelen fra den negative (-) terminalen på sub til den negative høyttalerutgangen på forsterkeren. Hvis forsterkeren er i nærheten av din sub-boksen, dette burde ikke være et problem. Skjule høyttalerkablene om nødvendig. Stripe hver ledning på begge ender ca 3/4 tommers opp og koble ledningen til koordinerende terminaler.

Hint

  • Du kan øke produksjonen av ubåter ved å bygge bro mellom dem på forsterkeren. Hvis du har mer enn en subwoofer, kan du koble til både høyttaler positive terminaler til en positiv høyttalerutgangen på forsterkeren. Tilsvarende koble de negative terminalene på ubåter til tilstøtende negative høyttalerutgangen terminal på forsterkeren. Dette kalles forbindelses høyttalerne i parallell for å senke motstanden av lasten, noe som gjør at mer strøm å flyte gjennom høyttalerne. Mer strøm betyr at høyttalerne rammet hardere.
  • Bruk høyttalerne rangert høyt nok til å håndtere den ekstra innspill fra forsterkeren. Overbelastning høyttalere kan føre dem til å blåse ut.