Hvordan sette Ignition Timing

Justere tenning timing er en av de første tingene som noen mekaniker lærer hvordan du skal gjøre, og det er en av de viktigste innstillingene på en hvilken som helst motor. Hvis tenningen er "avansert", tennplugg branner før sylinderen når toppen av sin reise; "Tilbakestående" betyr at den utløses etterpå. Til en viss grad, vil mer tenning forhånd netto deg bedre ytelse og drivstoffeffektivitet, men vil øke utslippene og redusere motorens oktan toleranse. Det er en fin balansegang, men lett å oppnå når du har de riktige verktøyene.

Bruksanvisning

1 Finn de taktmerkene på harmoniske balanserer, tunge, ring-lignende enhet på baksiden av veivakselen skivene. De taktmerkene er vanligvis kastet i overflaten av balanseaksel. På noen motorer har balanserer en gravert linje, og tallene er på motorblokken.

2 Rengjør balanserer med en fille og forgasser renere å fjerne fett og smuss, betaler spesiell oppmerksomhet til gravert tennmerker. Fullt tørke balanserer med en fille og fukte balanserer og tallene med hvit spraymaling. Vent til malingen tørke, deretter kjøre et stykke sandpapir over balanserer overflate for å fjerne en maling der. Når du gjør dette, vil malingen i gravert tallene forblir lyse og leselig.

3 Koble vakuum linje som går inn i distributørens vakuum forhånd modul (hvis montert) og koble linjen med en gammel bolt eller en golf tee. Dette trinnet er avgjørende, siden forlate vakuum forhånd linjen koblet vil kaste av din første forhånd innstillinger. Løsne distributør hold-nede klemme, så tettsittende det opp bare litt for å holde distributør på plass.

4 Start motoren og ta det opp til det er arbeidstemperatur, så slå den av sammen med noen lys og elektriske apparater i bilen. Koble timing lys til tennpluggkabelen på nr 1 sylinder. På rekkemotorer, nr 1 er fremtids mest sylinder. På V-konfigurerte motorer, er No.1 sylinder vanligvis førersiden foran sylinderen. Av unntak her er Ford V-8 motorer, hvor No.1 kan være på passasjersiden.

5 Start motoren og rett timing lys på din harmoniske balanserer. Lyset blinker i takt med tennpluggen skyting på at sylinderen. Hvis du ikke ser noen markeringer på balancer (ved siden av pekeren-indikatoren på blokken) og koble timing lys og koble den til front mest sylinder på den andre siden. Løsne holdeklemmen litt.

6 Legg merke til den balanserer lesing i forhold til pekeren. På den balanserer eller motorblokken ser du enten en null eller bokstavene "TDC", som står for "øvre dødpunkt." Generelt sett tallene nedenfor som mark er grader av forskudd og tallet over det tyde retard, men din balanserer bør indikere uansett. Hvis du ikke vet sikkert, og deretter slå distributøren litt mot retning av vakuum forhånd modul og lytte til en økning i motorturtall. Dette er retningen av fortenningen.

7 Snu distributør til graden lesing på balanserer matcher mengden forhånd eller forsinke spesifisert av produsenten. Du kan vanligvis finne denne informasjonen på utslipp koden under panseret. Når balanserer lesing på linje med pekeren der du vil ha det, så stram forsiktig ned distributør hold-nede klemme. Re-sjekk timingen for å være sikker på at du ikke bump distributøren mens stramme klemmen.

8 Koble din vakuum forhånd. Hvis du avanserte tenningen så din inaktiv vil være noe høyere enn før; det vil trolig være litt lavere hvis du tilbakestående timingen. Hvis ja, må du slå av tomgangsjusteringsskruen på spjeldhus eller carb å sette tomgang der du ønsker det.