Hvordan sette frekvens på en bil forsterker

For en bil forsterker for å være virkelig effektiv i sin rolle, må det forsterke et bestemt frekvensområde for høyttalerne det er slått. Forsterkere ansette spesielle kretser er kjent som filtre for å oppnå dette. Filter er utformet for å strippe ut de lave frekvensene er kjent som HPF, mens de som fjerner høye frekvenser kalles lavpassfiltre. Forsterkere utnytte både faste og variable filtre, avhengig av merke og modell.

Bruksanvisning

1 Finn høy- og lav-pass frekvens filtre på forsterkeren. Hvis du har det tilgjengelig, ta kontakt med forsterkerens håndboken. Hvis du ikke har bruksanvisningen, se på endene av forsterkeren eller i nærheten av inn- og utganger, for brytere eller små knotter som er merket "HPF" eller "LPF." HPF står for "High Pass Filter" og LPF for "Low Pass Filter".

2 Sett høypassfilter for å styre produksjonen av forsterkeren når forsterkeren er koblet til mindre høyttalere som er designet for å gjenskape mellomtoner og diskant av musikken din.

Hvis høypassfilteret er et enkelt bytte, sett den til "On". Dette filtrerer ut de laveste frekvensene og passerer en utvalgt spekter av frekvenser til høyttalerne. Hvis høypassfilteret er en variabel kontrollknappen, sette en CD i og teste flere innstillinger for å se hvilken stilling av knotten gir deg den lyden du liker best. Jo lenger bryteren er satt til venstre, desto flere nedturer sendt til høyttalerne. Start med knotten i midten av skiven og justere i henhold til lytte smak.

3 Sett lavpassfilter for å styre produksjonen av forsterkeren når forsterkeren blir brukt til å drive en subwoofer. Med lavpassfilter engasjert, vil subwooferen bare motta de lave frekvensene det er designet for å håndtere.

Hvis lavpassfilter er et enkelt bytte, sett den til "On". Dette filtrerer ut de høyere frekvenser og sender en utvalgt spekter av frekvenser til subwooferen. Hvis lavpassfilter er en variabel kontrollknappen, sette en CD i og teste flere innstillinger for å se hvilken stilling av knotten gir deg den lyden du liker best. Jo lenger bryteren er satt til venstre, jo flere høyder holdes borte fra subwooferen. Start med knotten i midten av skiven og justere i henhold til lytte smak.

Hint

  • Bil forsterkere med justerbare filtre gir flere alternativer enn de med enkel "On / Off" filtre.