Hvordan sette den Timing Med en Dwell Meter

Hvordan sette den Timing Med en Dwell Meter


Mange biler kommer med breakerless tenning poeng systemer. Tenn punktene har kontaktpunkter som kan åpnes og nære, i henhold til posisjonen på distributøren aksling cam lobe. De høye og lave flekker på cam lobe styrer hvor lenge punktene er åpen og lukket, som sender en spenning signal til tennpluggene for avfyring. Den åpne og lukke varighet ganger gnist til hver sylinder. Et kjøretøy eieren kan bruke et bor meter for å sette hans tenningspunkt timing, i henhold til produsentens spesifikasjoner, deretter synkronisere hans grunnleggende timing. Følgende instruksjoner bør kun gjøres av erfarne hjem mekanikk.

Bruksanvisning

1 Plasser bilen overføring i "Park" for en automatisk og "nøytral" for en manuell versjon. Påfør nødbremsen og heve panseret. Ikke arbeid på en varm motor - la den avkjøles litt før du gjør justeringer. Se på din distributør cap og finne ut om den har en justering vindu på siden av hetten. Hvis den gjør det, vil du sette poeng med en umbrakonøkkel. Hvis ikke, må du fjerne distributør cap ved å vri de to cap hold-down fjærer utover med en flat skrutrekker, eller skru av hetten med en stjerneskrutrekker.

2 Hook opp den røde kabelen til en hvile meter på den negative (-) terminalen på tennspolen eller spiral pack. Se i bruksservicehåndboken hvis du er usikker på spolen eller spole pakke beliggenhet og terminal posisjon. Hekt den andre meter føre til en god motor bakken kilde. For den justerbare vindu distributør, stille inn apparatet for graden eller "Dwell" skala. Plasser en umbrakonøkkel gjennom justeringsvinduet på distributør cap, koble den til justeringsskruen.

3 Be en assistent til å starte motoren. Les holde i grader på holde meter skjermen. Se i bruksanvisningen for riktig kamvinkel innstilling (dvs. 30 eller 32 grader). Drei justeringsskruen i (med klokken) for å øke bor, eller ut (mot klokken) for å redusere oppholds. Når nålen leser riktig nummer, trekke unbrakonøkkelen og slå av motoren.

4 Kile distributøren hetten bort fra fordeleren legeme, med undersiden vendt opp. Denne fremgangsmåten fungerer for den ikke-vinduet distributør cap. Fjerne rotoren med en skrutrekker, eller for hånd. Løsne de to skruene som holder punktene på plass på fordelingsplaten. Løsne dem bare nok slik justering arm på punktene flytte. Plasser en flat skrutrekker i justeringssporet på poeng og har din assistent motoren rundt. Les nålen på dwell meter. Skru skrutrekkeren med klokken for å øke oppholds, eller mot klokken for å redusere oppholds.

5 Be assistenten å vri om nøkkelen av. Trekk til tennpunkt plateskruene. Sett på rotoren for hånd, eller bruk en skrutrekker til å stramme på plass. Sett distributør cap tilbake på distributør og bruk riktig skrutrekker for å feste skruene eller de små pressklemmer. Se i bruksanvisningen for riktig tenning timing av motoren din. For eksempel kan det være 8 eller 10 grader BTD (før øvre dødpunkt)

6 Koble fra vakuumrøret som festes til fordeleren vakuum forhånd membranen på den side av fordeleren. Finn hakket på veivakselen skivene og den lille metall timing fane på forsiden av motorblokken. Bruk en fille til å tørke de små linjene og tall rene på fanen og skivene. Bruk en pipe, forlengelse og skralle til å løsne distributør hold-down bolt, men bare nok til at du kan flytte distributøren med mildt press.

7 Hook opp den røde ledningen av en timing lys til den positive polen på batteriet. Hekt den negative ledningen på timing lys til den negative batteripolen. Plasser timing lys Klipsen på antall en tennpluggkabelen (sjekk din reparasjonshåndbok for sin plassering). Har din assistent starte motoren. Rett timing lys dyse ned i metal-kategorien timing. Snu distributør slik at hakket i veivakselen skivene er justert med riktig grad nummeret på fanen, i henhold til servicehåndboken.

8 Slå av motoren. Stram distributør pressbolt med socket, forlengelse og skralle. Koble til vakuum forhånd linje til distributøren. Hekt av timing lys fører. Du har nå satt timingen etter at du har justert poeng for riktig kamvinkel.

Hint

  • Når du endrer poeng innstillingen, må du nullstille tenningstider med en timing lys. Hvis du tilbakestille timing først, vil du ikke å justere kamvinkel på poeng.