Hvordan sette den Timing Belt av en 1964 6-sylindret Ford

Ford produsert tre sekssylindrede motorer i løpet av 1964 Produksjonsår: 144-kubikk-tommers motor, den 170-kubikk-tommers motor og 200-kubikk-tommers motor. Alle tre motorene hadde en rekke lignende deler, inkludert timing belte eller registerkjede. Kjeden brytes rundt to metallhjul. Den øvre tannhjulet festes til kamaksel, den nedre tannhjul til veivakselen. Sammen sørger forsamlingen at kamaksel og veivaksel rotere i kor. Når du installerer en ny kjede, er det viktig å justere tannhjulene for å unngå alvorlige skader på motoren. Heldigvis Ford inkludert to justeringsmerkene på tannhjulene til dette formålet.

Bruksanvisning

1 Slå av motoren før det runde merket på øvre tannhjulet og den runde merket på nedre tannhjul sluttar før du fjerner kjeden. De justere når den øvre merket peker rett ned, og de lavere mark peker rett opp. Slå av motoren ved å dreie veivakselen klokken med en skiftenøkkel.

2 Fjerne bolten i midten av det øvre kjedehjul med en skrunøkkel.

3 Skyv metall olje anhuker ring av tuppen av veivakselen, like foran den nedre tannhjul.

4 Trekk den øvre tannhjulet og kjedet fremover som en enkelt enhet for å fjerne dem fra motoren. Ikke roter motoren med tannhjul og kjede fjernet.

5 Vikle den ene ende av den nye registerkjede rundt tennene på den nedre tannhjulet, og deretter vikle den motsatte ende av kjeden rundt tennene i den øvre tannhjulet.

6 Plasser den øvre tannhjulet med kjettingen mot spissen av veivakselen. Fest tannhjulet er festebolt med en skiftenøkkel.

7 Skyv metall olje slyngerringen over enden av veivakselen og posisjonere ringen mot forsiden av den nedre tannhjul.