Hvordan sette den Ignition Timing Med Ingen Timing Marks

Hvordan sette den Ignition Timing Med Ingen Timing Marks


Tenningstider er da fordeleren sender en elektrisk gnist inn i motoren for å antenne drivstoffet. Dette drivstoffet tenningen er hvilke krefter bilen. I hvilken rekkefølge dette skjer er veldig fint balansert, eller "innstilt", for å gi maksimal effekt og økonomi. Når han timingen er ikke satt ordentlig på bilen kan oppleve hard start, lav effekt eller dårlig gass kjørelengde. Stille timingen er vanligvis en lett oppgave, men noen ganger produsentens timing merkene mangler eller er skadet. Stille timing uten karakterer er ikke vanskelig med riktig informasjon og noen vanlige verktøy.

Bruksanvisning

1 Marker tennplugg ledninger for sylinder nummer ved hjelp av et kort stykke maskeringstape på hver ledning. Fjern alle tennpluggene med tennpluggnøkkel. Motoren vil være lettere å snu for hånd med tennpluggene fjernet, og det er et godt tidspunkt å erstatte dem hvis nødvendig. Ta av ventildekselet fra over nummer én sylinder. På en V-blokk motor dette er normalt ventilen dekselet på førersiden. På rekkemotorene nummer én sylinder er den nærmest fronten av bilen. Sjekk bilens spesifikasjoner for å være sikker på hvilken sylinder er nummer én.

2 Roter motoren klokken og observere ventilene på nummer én sylinder. Når begge ventiler er i oppreist stilling, sette en skrutrekker inn i nummer én sylinder gjennom tennplugghullet. Roter motoren veldig sakte frem og tilbake til skrutrekkeren er på maksimal høyde. Dette indikerer antallet en sylinder er ved øvre dødpunkt eller "TDC" på kompresjonsslaget.

3 Finn nummer én tennpluggkabelen på distributør cap og gjøre en tic-merke av denne posisjonen med en tusj på fordelerhuset. Fjern det fordel hetten og observere posisjonen av rotoren.

4 Løsne distributør hold bolten og snu distributør til rotoren er foret opp med merket du gjorde i trinn 3. Din timing er nå satt til null grader av mekanisk timing.

5 Sett på ventildekselet ved hjelp av en ny pakning. Bytt tennplugger og tennplugg ledninger ved hjelp av karakterer fra trinn 1. Det kan være lurt å markere den harmoniske balanserer med et nullpunktet referert til et fast punkt på motoren. Et fast punkt kan være en bolt hode eller tilbehør brakett som ikke beveger seg når motoren er i gang. Senere på denne mark kan benyttes som en indikator for stroboskopisk timing.

6 Koble en vakuummåler til en manifold vakuumkilde. De fleste motorer vil ha en port i bunnen av forgasseren eller spjeldhuset hvor en måler kan kobles til. Start motoren og observere vakuummåleren lesing.

7 Snu distributør inntil maksimal vakuummåleren lesing er notert. Back off en tomme av vakuum fra den maksimale lesing. Stram distributør hold nede bolt. Normale opplesninger gjennomsnittlig fra 14 til 21 inches av vakuum avhengig av tilstanden av motoren.

8 Prøvekjør bilen og lytte etter pinge lyder. Gjenta trinn 5 og 6 hvis dreven pinging blir hørt, eller om det er et betydelig tap av kraft. Tidspunktet er riktig når bilen opererer med maksimal effekt uten at motoren vanskelig å starte, tilbakeslag, eller pinge på akselerasjon.

Hint

  • En fender dekke eller gammelt teppe vil beskytte finishen på bilen din når du arbeider under panseret.
  • Hold kroppsdeler, verktøy og løse klær unna bevegelige motordeler.
  • Eksos er giftig, fungerer bare i et godt ventilert område.