Hvordan Sett bremsene på en 2003 BMW 330

The 2003 BMW 330 er en del av E46 generasjon av 3-serien. Den E46 erstattet E36 3-serie og er en svært populær kjøpe på bruktmarkedet. Som alle biler, vil bremsene på 330 må skiftes ut på et tidspunkt. Skifte bremseklosser og rotorer er en relativt grei jobb som kan gjøres i en ettermiddag med de riktige verktøyene, potensielt spare eieren flere hundre dollar i servicekostnader.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på et plant underlag. Løsne lug nuts for hjulene med en lug skiftenøkkel. Løft BMW og støtte den på bukker. Løft hvert hjørne inntil alle fire hjørner støttes. Ferdig med å fjerne hjulene.

2 Lirk av festeklipsen ligger på bøylen med flat skrutrekker. Klippet er holdt i tett, men kan pried av ved å plassere skrutrekker mellom klips og caliper.

3 Lirk av plast beskyttende caps på caliper styreboltene med skrutrekkeren. Løsne og fjern caliper styreboltene med en umbrakonøkkel av Allen bit montert på skralle.

4 Ta av lokket for bremsevæskebeholderen i motorrommet. Fjerne en liten mengde bremsevæske med kalkun Baster slik at væsken ikke slipper ut når bremsekalippernes stemplene er komprimert.

5 Fjern bøylen ved å skyve den av rotoren. Fjern bremsekloss som er installert på bøylen transportøren. Plasser en pute av C-klemmen på bremsekloss som er installert på bøylen og den andre pad på den ytre delen av bøylen. Stram klemmen så bøylen stempelet er komprimert i bøylen.

6 Trekk den gamle bremsekloss av stempelet. Støtt bremsekalippernes med en plattform eller knytte den til suspensjon slik at vekten av bøylen er ikke på den myke bremsen linjen.

7 Fjern de to 16 mm bolter som holder bøylen transportør til suspensjon. Disse er svært stramt, og du kan trenge en breaker bar (en forlengelse på bar) for å fjerne dem.

8 Fjern rotoren satt skruen med en umbrakonøkkel. Det er lurt å spraye penetrerende smøremiddel på settskruen før du forsøker å fjerne det for å minimere sjansene for at det stripping. Trekk rotoren fra navet.

9 Rengjør hub monteringsoverflaten, bøylen, caliper transportør og noen nærliggende deler med bremserens og en ren fille. Påfør en liten mengde anti-seize til navet underlaget. Skyv den nye rotoren på navet og installer settskruen, stramme den til 12 fot-pounds.

10 Sett på caliper bærebrakett og stram boltene til 81 fot-pounds. Påfør høy temperatur fett til smørepunkt på bremseklossene. Installer den ytre pad på caliper transportøren. Installer den indre pad ved å trykke på klips på baksiden av puten inn i caliper stempel.

11 Monter bøylen ved å skyve det over rotoren. Tørk av styreboltene med en fille og deretter installere dem. Stram boltene til 22 fot-pounds. Installer deksler på styreboltene. Sett på caliper holdeklemmen.

12 Gjenta trinnene over for de resterende hjørner av kjøretøyet. De venstre-bremser foran og høyre-bakbremsene har en slitasje sensor som må pried ut av den gamle pad og deretter klippet ut på bremsekloss under installasjonen. Den bakre caliper bærer strammes til 50 fot-pounds. Når alle bremsene erstattet, installere hjulene og senk bilen tilbake til bakken. Trekk til hjulmuttere med lug skiftenøkkel. Fyll på bremsevæske og sett lokket til reservoaret.