Hvordan sende WAP og SMS

Hvordan sende WAP og SMS


Mobiltelefoner er i stand til å sende og motta flere typer meldinger. Short Message Service (SMS) er ofte referert til som tekstmeldinger. En SMS er en kort (160 tegn eller mindre) skrevet melding som sendes direkte til et mobiltelefonnummer. En WAP-melding ligner på en tradisjonell tekstmelding, men det inkluderer en innebygd URL-kobling til et nettsted. Mottakeren kan bare klikke på linken og telefonens nettleser vil åpne, dirigere dem til siden du har sendt.

Bruksanvisning

1 Trykk "Meny" på telefonen for å åpne hovedmenyen. Bla til og velg "Meldinger".

2 Velg "New" eller "Compose".

3 Bruk telefonens tastatur til å skrive ut en SMS-melding. Hvis du ønsker å sende en WAP-melding, bruker du tastaturet til å skrive den nøyaktige nettadressen i meldingsfeltet.

4 Trykk "Send til". Skriv inn mottakerens ti-sifret telefonnummer eller velg "Adressebok" for å velge en oppføring fra telefonboken. Trykk "OK".

5 Trykk på "Send" for å sende meldingen.

Hint

  • Mottakere av en WAP-melding kan medføre bruk avgifter for å få tilgang til en nettside med telefonen sin. I tillegg kan operatøren kreve et gebyr for sendte meldinger. Sjekk med din leverandør for mer informasjon.