Hvordan rengjøre negativer for skanning

Hvordan rengjøre negativer for skanning


Rydde opp i esker med gamle fotografiske minner fra forrige århundre ved å gå digitalt. En negativ scanner vil tillate deg å skanne 35 mm filmnegativer til et digitalt format for bruk på din datamaskin, mobiltelefon eller for å bestille nye kopier på Internett.

Kvaliteten på den digitale skanningen vil bare være så god som tilstanden av den opprinnelige negative. For å maksimere klarhet i skanningen, ta deg tid til å rengjøre hver negativ for å fjerne skitt og flekker fra filmen.

Bruksanvisning

1 Spray negativ med en eksplosjon av komprimert luft for å fjerne støv, sand og andre slitende partikler fra filmoverflaten. Selv om du bruker den mykeste stoff, vil et sandkorn permanent riper og huljern en negativ når man gnir.

2 Tørk av negativ med et bilde-safe klut fuktet med vann-fri fotografisk renere, slik som PEC-12 Fotografisk Emulsion Cleaner produsert av Photographic Solutions Incorporated. Eastman Kodak gir en liste over godkjente renholdskjemikalier på sin hjemmeside. Se delen Referanser for koblinger.

3 Buff forsiktig med en tørr, lofri, foto-safe klut, for eksempel en microfiberklut. Ikke aggressivt skrubbe, da dette kan fjerne emulsjon fra filmen. Tillat gjenværende oppløsning til å fordampe.

Hint

  • Gjenta prosessen til det negative er ren. Unngå fristelsen til å bruke ekstra albue fett å tvinge den negative ren, da dette kan skade den negative. La renere væske gjøre jobben.