Hvordan rengjøre en Toshiba HDTV-skjerm

Det er to forskjellige måter å rengjøre en Toshiba HDTV-skjerm, avhengig av hvilken type HDTV du har. Toshiba tilbyr både LCD og plasmaskjermer. Det er viktig at du rengjør skjermen med riktig sett med instruksjoner for skjermtype du har.

Bruksanvisning

Rengjøring LCD-skjermer

1 Hell 1/2 ts. destillert vann på en mikrofiberklut. Vri opp kluten hvis det begynner å dryppe. Tørk forsiktig av skjermen, som begynner på toppen. Gå venstre til høyre, og deretter reversere før du har renset hele skjermen i jevn rader.

2 Sjekk skjermen for å se om det er noen skitne flekker gjenstår. Hvis det er, blanding ta 2 kopper eddik og 2 kopper destillert vann i en liten bolle. Skyll kluten og deretter dyppe den i bollen. Vri den ut og tørk av skjermen i rader som før.

3 Se på skjermen igjen. Hvis det er helt ren, bare la det lufttørke. (Det bør ikke ta lang tid siden du ikke bruker mye vann.) Hvis det er fortsatt plasser igjen, prøv igjen med en blanding av en del teknisk sprit og en del vann bare på de vanskelige områdene.

Rengjøring plasmaskjermer

4 Tørk av skjermen i rader med en tørr mikrofiberklut, fulgte samme prosedyre som i trinn 1 for LCD-TV.

5 Se om skjermen kom ren fra tørr klut. Hvis ikke, dyppe en hjørne av duken inn i en liten skål av destillert vann. Tørk av skjermen med vann bare i de stedene der flekker, støv eller rusk forbli. Hold skjermen din så tørr som mulig.

6 Sjekk for skitne flekker igjen. Hvis det er steder som ikke kom ren med vann, kjøpe en plasma-rensesett fra din lokale elektronikkbutikk. Før du gjør det, kan du ringe Toshiba på (800) 631-3811, og finne ut hvilken som er riktig for din TV. Feil en kan forårsake permanent skade. Settet vil inneholde en spesiell spray du kan bruke til å rengjøre skjermen.

Hint

  • HDTV-skjermer er ikke ment å bli rørt med fingrene. Når du er rengjøring av skjermen, trykker den med bare kluten.
  • Bruk bare mikrofiber kluter. Andre typer kunne forlate lint på TV-skjermen.