Hvordan rengjøre en MAF med alkohol

Hvordan rengjøre en MAF med alkohol


Et kjøretøy er luftmasse (MAF) sensoren er konstruert for å måle mengden av luft som strømmer inn i motorens inntaksmanifold. Denne informasjonen blir så sendt til bilens motorstyring datamaskin, som injiserer riktig mengde bensin inn i sylindrene. Gjennom daglig kjøring, disse sensitive MAF sensorer få lagdelt med skitt og olje. Det er viktig å holde MAF sensor rent så det fungerer som det skal. Mens det er alkoholbaserte rengjøringsmidler tilgjengelig, kan du spare penger ved å rense MAF sensor med isopropyl alkohol hjemme.

Bruksanvisning

1 Finn luftmassesensor på bilen din, noe som vil være under panseret. De fleste biler 'MAFs kan bli funnet bak luftfilter på luftinntaket.

2 Fjern MAF sensor fra kjøretøyet. Sjekk bilens servicemanual for instruksjoner om hvordan du fjerner brikken. Fjerne MAF sensor vil gjøre det lettere å arbeide med og ren.

3 Hell isopropylalkohol i en ren sprayflaske.

4 Spray alkohol rikelig over MAF sensor. Sørg for å dekke MAF sensorens ledninger, inntak og alle sprekker å rengjøre delen. Ikke berør eller skrubbe MAF sensorens ledninger fordi de er svært delikat og kan brekke. Alkoholen vil fjerne alle urenheter på egen hånd.

5 Plasser den våte MAF sensor på en ren butikk fille eller tørkepapir. Sett det på et sted der det ikke vil bli skadet eller veltet. La MAF sensor tørke i minst en time, før den delen er helt tørt. Å sette den tilbake før det er helt tørt kan gi falske avlesninger og skade motoren din.

6 Sett MAF sensoren tilbake i bilen.

Hint

  • Rengjør MAF sensor hvert halvår, når du endrer luftfilter.
  • Bare spray på alkohol på MAF sensor i et åpent rom som er godt ventilert.
  • Hold alkohol og spray unna åpen flamme.