Hvordan rengjøre en Harley Fatboy luftfilter

Luftfilteret eller renere, som beskrevet av Harley-Davidson, er en viktig del av FLSTF Fat Boy luftinntak system. Aksjen luftfilter er avhengig av et papirfilter element for å sile ut skadelig smuss og veien rusk som kan tette motorsykkelens forgasseren og forårsake indre motorslitasje. Harley-Davidson anbefaler en inspeksjon av luftfilter på alle 5000-mile serviceintervall. Mens luftrenseren er et element som til slutt må byttes ut, kan den renses og brukes på nytt inntil filterelementet begynner å slites.

Bruksanvisning

1 Fjern skruen fra midten av luftfilterdekselet, som ligger på høyre side av motoren mellom de fremre og bakre sylindre, med en T27 Torx driver. Trekk luftfilterdekselet bort fra luften renere.

2 Fjern alle tre skruene fra forsiden av luftfilter, ved hjelp av en T27 Torx driver. Ta tak i luftfilter og trekk den bort fra luften renere bakplaten og motoren.

3 Kontroller luftrenserens papirfilterelement for åpenbare tårer eller hull. Bytt luftfilter hvis det er skadet på noen måte.

4 Sug luften renere i et badekar fylt med lunkent vann og et mildt rengjøringsmiddel. Bruk en mild side-til-side bevegelse, mens luften renere er nedsenket, for å fjerne skitt og rusk fra filterelement folder. Fjern luftrenser fra karet med jevne mellomrom og holde det mot et sterkt lys for å sjekke elementet renslighet. Luftfilteret er ren når du kan se lys gjennom element.

5 Fjern luftrenser fra karet og rist ut overflødig vann. Tillat luftrenseren for å lufttørke, eller blåse en lavtrykksstrøm av komprimert luft gjennom den indre flate av filterelementet til den er tørr.

6 Trykk luftrenser over paret av lufterørene på midten av luftrenseren ryggplaten. Sett luftfilterskruene og trekk dem til 36-tommers-pounds, med en momentnøkkel.

7 Kontroller luftfilterdekselet pakning for rifter eller skader. Skift pakningen hvis den er skadet på noen måte. Installer luftfilterdekselet og stram dekselskruen til 36 tommers-pounds.

Hint

  • Ikke bruk kjemiske løsemidler eller bensin for å rengjøre luftfilteret. Luftrenserens filterelement vil beholde brannfarlige gasser som kan antenne hvis motoren feiler.