Hvordan rengjøre en Diesel luftfilter

Hvordan rengjøre en Diesel luftfilter


Engangs papir filtre for biler og lastebiler blir erstattet av nye typer filtrering enheter som kan rengjøres i stedet for å kastes hver gang filteret blir fylt med rusk. Dieselmotorer som bruker papir filtre kan ha nytte av en high-flow, gjenbrukbare filter, som de som KNN Engineering tilbyr for diesel lastebiler. Filtrene er laget av bomull mettet med olje for å filtrere ut selv de minste av smusspartikler. Slik rengjør du en diesel luftfilter som dette tar bare en spray på renere og filter olje for å lade bomullsfibrene inne.

Bruksanvisning

1 Fjern luftfilteret fra dieselmotoren rommet som ligger i fabrikken luften boksen eller på enden av en KNN luftinntaksrøret. Slå ut alle løse materialer avleiret på innsiden av filter som vil falle ut. Inspisere filter for skader på nettskjerm eller filtermateriale som holdes inne. Rett ut eventuelle bulker eller krusninger i filteret mesh slik at filteret er uten store feil. Ta filteret til en beholder som vil beholde eventuelle avfallsvæsker fra rengjøring. Plasser filteret i beholderen.

2 Spray hele filteret med KNN rengjøring spray og avfettingsmiddel. Spray av filterelementet, slik at sprayen trenger inn fra den ene side av filteret gjennom til den andre siden. Sprayen vil skyve skitt og rusk fra innsiden av filteret til de utvendige veggene av filteret og til slutt renne ned i beholderen som inneholder avfallsvæsker. Når filteret er renset for alt smuss vil den gjenvinne sin opprinnelige farge. Stopp sprøyting når du har fjernet alle rester fra fibrene inne i filteret.

3 Skyll luftfilteret ved hjelp av kald, lavtrykk vann. Holde en slange til filteret i en vinkel, og tillate at vannet strømmer gjennom filteret. Arbeid vannet gjennom hele filteret. Det er bedre hvis du starter på toppen og jobb deg ned til bunnen slik at vannet bidrar til å presse alle de små partikler ned og ut av filteret. Ren diesel luftfiltre helt slik at neste gang den er installert, fungerer det like bra som den gjorde da den var ny. Rengjøring er viktig å få mest mulig miles fra filteret.

4 Bank filteret på siden av beholderen for å fjerne overflødig rengjøring spray og vann før tørke ned med en fille for å tørke. La filteret helt lufttørke etter rengjøring. For svært skitne og tette dieselfiltre, kan det være nødvendig å gjenta prosessen. Alltid la filteret tørke helt før du rengjør igjen. Ikke blås filteret med trykkluft eller forsøke å tørke filteret med en enhet. La filteret helt lufttørke før oljing.

5 Olje filteret med ny KNN diesel luftfilter olje som lader bomullsfibrene for neste filtrering jobb. Kombinasjonen av bomullsfibre og olje kan felle de minste mikron av smuss, og legger til resultatene av dieselmotoren i fremtiden. Rengjøring av en papir diesel luftfilter er umulig. I stedet for en engangs filter, jo bedre resultater KNN filtre for dieselmotorer er de resultatene folk ser etter. Etter oljing installere filteret tilbake inn i motorrommet på innsiden av luftboksen. Stram alle luftfiltersystem deler og bruke inntil skitten igjen.

Hint

  • Ha et papirfilter tilgjengelig når du rengjør en gjenbrukbar filter. Bare i tilfelle du trenger å gå et sted mens filter tørker, kan du bruke papirfilter som en sikkerhetskopi.
  • Ikke over olje. Gjenbrukbare filtre har en balanse av bomull fiber og olje å gjøre filtre arbeid. Overflødig olje kan komme på innsiden av luftinntaket skape en opphopning av væske og skitt. Fjern eventuelle ekstra oljer ved å slå på filteret før installasjon.