Hvordan rengjøre DSLR-kamera

Hvordan rengjøre DSLR-kamera


Dirt er ikke en venn til ditt digitale speilreflekskamera. Det kan komme inn i sprekker og hulrom i kamerahuset. Det kan feste seg til glasset i objektivet. Det kan også gjøre sin vei inni kameraet og holde seg til glasset over bildet senor. Dirt kan også ses på bildene som små svarte flekker. Det er derfor kjører kameraets innebygde bildesensoren renseprosessen, og gi resten av arbeids deler en og annen rengjøring, er viktig.

Bruksanvisning

1 Skyt en test bilde av et hvitt ark for å skrive papir eller en hvit vegg. Undersøke den resulterende bildet for å se om små svarte flekker. I så fall må du fjerne støv fra kameraets bildesensor.

2 Gni utsiden av kameraet med en mikrofiberklut for å fjerne skitt og støv fra kroppen.

3 Ta av objektivet.

4 Start kameraets bildesensoren renseprosess, tilgjengelig gjennom kameramenyen, hvis det er tilgjengelig. Se i kameraets manual for spesifikke instruksjoner.

5 Se inni kameraet og finne stykke glass som sitter over bildesensoren. Slå på kameraet slik at blenderåpningen peker nedover. Blåse en strøm av luft på tvers av glasset ved hjelp av blåseren pære for å slippe ut eventuelt gjenværende støv.

6 Gi noen sterke shakes til en spesiell statisk ladet børste og tørk bust over hele glasset inne i kameraet hvis noen støv eller skitt gjenstår.

7 Fukt en spesiell sensor-rensing pensel med det fotografiske løsemiddel og forsiktig tørke av glasset for å fjerne skitt.

8 Plukk opp linsen. Blås over glasset eller bruk en blåsebørste til å fjerne støv fra glasset.

9 Tørk av glasset med en frisk mikrofiberklut til å fjerne fingeravtrykk eller flekker. For vanskelige flekker, påfør noen dråper linse rengjøringsmiddel til en frisk klut og tørk forsiktig.

10 Sett på objektivet til kamerahuset.

11 Ta en test bilde og se etter eventuelle gjenværende svarte flekker i bildet.

Hint

  • Rengjør kameraet på et rent og støvfritt miljø. Ellers kan alt arbeidet være bortkastet innsats.
  • Bruk en ren område av mikrofiberklut eller en frisk klut med hvert trinn. Dirt etterlatt på kluten kan lage riper i linsen glass.
  • Ved hjelp av trykkluft på boks er ikke anbefalt for rengjøring av innsiden av kameraet. Utbrudd av luft er for sterk og kjemikalier som brukes til å komprimere luften kan skade bildesensoren.
  • Vær forsiktig. Enhver grov bevegelse inne i kamerahuset kan skade kameraet.