Hvordan overføre en nybilgaranti

Hvordan overføre en nybilgaranti


En ny bil er et komplekst stykke av maskiner, og hvis noen av tusen deler skulle svikte, kan den nye bilen trenger dyre reparasjoner. Hvem betaler for disse reparasjonene? Hvis du har en ny bil garanti, da de fleste reparasjoner er dekket og blir betalt av forhandler eller et forsikringsselskap. Overføring av denne nybilgaranti til en ny kjøper når du selger bilen kan gjøre bilen mer attraktiv og mer verdifull.

Bruksanvisning

Overføre en nybilgaranti

1 Les din nye bil garanti nøye for å se om det kan overføres til ny kjøper. De fleste er, men noen nye bil garantier er ugyldige hvis du selger bilen din. De fleste nye bil garantier er basert på kjøretøyet identifikasjonsnummer (VIN) av selve kjøretøyet og ikke på navnet på eieren, slik at garantiene er fullt overfør - men sjekk på kjøpstidspunktet som det er viktige unntak.

2 Late overførbar nybilgaranti til kjøperen av bilen på tidspunktet for salg. Informere dem om at de må kontakte bilens garanti avdeling (oppført på garanti) og informere dem om at bilen er solgt, og at de er de nye eierne.

3 Fax tittelen og eller påmelding til garantiavdelingen om ønskelig. Dette må gjøres av de nye eierne, informere garantiavdelingen at tittelen er endret hender. Det er sjelden noen avgift involvert i overføring av en ny bil garanti.

Overføre en utvidet garanti

4 Les den utvidede garantien nøye. Hvis den utvidede garantien kan overføres (de fleste er, men noen er ikke) så vil det være detaljerte instruksjoner du må følge for å overføre den utvidede garantien til de nye eierne av bilen.

5 Ring forhandleren der du kjøpte den utvidede garantien hvis du er usikker på brukerens forutsetninger. De vil gi deg all den informasjonen du trenger.

6 Fyll ut en overføring av eierskap form (gitt til deg av forhandleren som solgte deg den utvidede garantien i første omgang) og betale eventuelle avgifter. Vær sikker på at det er tydelig forklart på tidspunktet for salg som er ansvarlig for å betale overføring av eierskap gebyr - selgeren eller kjøperen av bilen.

Hint

  • Mange forhandlere tilbyr en rekke garantier på når du kjøper en ny bil. Spør hvilken ens er overførbare og som ikke er. Bruk denne informasjonen til å hjelpe deg med å ta en beslutning som (hvis noen) garanti for å kjøpe.
  • Utvidede garantier er kjøpt noen tid etter kjøpet av bilen selv. Den utvidede garantien kan kjøpes fra den opprinnelige forhandleren som solgte deg bilen eller fra en tredjepart. Sjekk på kjøpstidspunktet å være sikker på at garantien kan overføres - ikke alle er.