Hvordan nullstille vedlikeholds Light på en 1993 Dodge Dakota Truck

Vedlikeholds lys på 1993 Dodge Dakota slås på når den mottar et signal fra OBDII (Onboard Diagnostic- andre generasjon) chip plassert i Dakota datamaskin at det er et problem som kan føre til at bilen til å kjøre feil. Etter at du erstatte ødelagte delen, forblir vedlikehold lyset på til du fjerne koden fra datamaskinen, eller du kjøre bilen 50 miles mens den fullfører en diagnostisk. Å kjøre bil så langt før du er sikker på at problemet er løst er ikke den beste metoden. Ved hjelp av en OBDII diagnosekode leseren er den raskeste måten å løse problemet.

Bruksanvisning

1 Finn OBDII port rett under rattstammen av Dodge Dakota.

2 Plugg OBDII diagnosekode leseren inn i OBD porten på Dakota. Koden leseren passer bare inn i porten en måte slik at du ikke kan koble den til feil.

3 Vri tenningsnøkkelen til hjelpe posisjon. Dette slår på Dash lys, din Dakota datamaskin og OBDII diagnosekodeleseren.

4 Velg "Clear koder" på din strekkodeleser. Dette fjerner feilkoder lagret i Dakota datamaskin og slår av vedlikeholdslampen.

Hint

  • Du kan kjøpe en billig OBDII diagnosekodeleser på de fleste bil-del forhandlere. Hvis du ikke ønsker å kjøpe en, vanligvis en salgsrepresentant hos forhandleren har tilgang til en som de bruker til å hjelpe kundene bestemme hvilke deler de trenger for å løse sine biler. Du kan be om å bruke den til å fjerne kodene.
  • Du må ikke fjerne kode hvis du ikke har byttet ut den defekte delen som forårsaket koden. Dette kan gjøre sporing og identifisering av problemer vanskelig hvis du ikke har tilgang til diagnosekode OBDII produsert.