Hvordan montere store kameralinser til monopod

Hvordan montere store kameralinser til monopod


En monopod er et allsidig kamera stabiliseringsenhet lik i funksjon til et stativ. Men der en tripod har tre bein, har en monopod bare ett ben. Denne formen for seler er foretrukket av fotografer for sport eller actionfotografering fordi det gir en akseptabel forholdet mellom mobilitet og stabilisering. Mens kameraene festes direkte til et stativ, større objektiver kan i stedet være montert på en monopod for å redusere stress og potensialet for kameraet sprengning på det punktet der den festes til objektivet.

Bruksanvisning

1 Finn den gjengede skruen på toppen av monopod plattformen.

2 Finn den gjengede kontakten på den store linsen. Mange objektiver har denne kontakten plassert i en spesialprodusert stativ krage eller stativ spenne. En spenne er en bunnfast plattform på objektivet laget spesielt for montering av objektivet til et stativ eller monopod. Et stativ krage ligner på en spenne; imidlertid, er plattformen festet til en krage som roterer rundt linsen på lagrene. Dette gjør objektivet for å slå fritt slik at fotografen kan ta horisontale og vertikale bilder uten å fjerne kameraet fra stativet.

3 Sett den gjengede skruen i stikkontakten og slå til objektivet er godt festet i stikkontakten.

Hint

  • Noen monopods er produsert med en rask utløsermekanisme på monteringsoverflaten. Den rask utløsermekanisme består av en plate som passer inn i kontakten. For å feste denne stilen av monopod til en objektiv, ta av platen fra monopod hodet og finne skruen på toppen av platen. Sett skruen i den gjengede kontakten til å feste platen til linsen. Deretter setter platen inn igjen i kontakten for en fast forbindelse.
  • Noen objektiv tilkoblingsbøssinger er for store for noen Ettbensstativ gjengede forbindelsesskruer. Hvis monopod forbindelse skruen er for liten for objektivet kontakten, kan du endre størrelsen på tilkoblingskontakten ved å sette inn en spesiallaget foring å konvertere kontakten til riktig størrelse.