Hvordan måle lys for Photography

Hvordan måle lys for Photography


Din evne til å bedømme mengden av lys inn kameraets lukker vil avgjøre den ultimate suksess eller fiasko for dine fotografier. Mens mange pek-og-skyt-kameraer automat lyset måleprosessen ved å velge et tilfeldig utvalg av lys, profesjonelle fotografer bruker uavhengige lysmålere å fastslå kvaliteten og kvantiteten av lys.

Bruksanvisning

1 Bruk matrisen meter i det digitale kameraet til å ta et utvalg av tilgjengelig lys som reflekteres fra en rekke områder i scenen din. Dette er nyttig når du trenger å ta tak i kameraet og få skutt raskt.

2 Bytt til punktmåling modus hvis du ønsker å måle mengden av lys som faller på bare ett objekt eller en del av et objekt. Bra for med ett element fremtredende, måler punktmåling modus lyset i et svært lite område, og justerer blenderåpning og lukkerhastighet tilsvarende. Dette er et godt valg for portretter hvor ansiktet må se naturlig.

3 Meter lyset faller på en gjenstand med en håndholdt hendelsen meter hvis det ikke er stor forskjell på lysstyrken andre steder i scenen din. Brukes oftere med svart og hvitt fotografering, hendelse måling fungerer best når lyset faller på motivet varierer bare litt i tone.

4 Måle mengden av lys som reflekteres ved hjelp av et fotograf kortet. Avgjørende for fargefotografering, en av de mest nøyaktige metoder for måling er å måle lyset spretter av en 20-prosent grå kort for å eksponere bildet og fange spekter av toner. I fravær av et grått kort, måler lyset på et element som er av middels tone, ikke for lys eller for mørk.

5 Korriger fargen på lyset som faller på et objekt ved hjelp av hvitbalansefunksjonen på kameraet. Velg en automatisert modus eller meter lyset selv ved å få en lys lesning av et objekt i scenen som er så nær hvit som mulig. Dette er en viktig metode for å korrigere varm eller kjølig belysning.

6 Kjøp en ekstra lys meter for å måle forekomsten av lyset som faller på motivet i tillegg til den reflekterende meter innebygd i kameraet. Siden forskjellige scener varierer så mye, noen ganger du kan dra nytte av den ene eller den andre metoden eller begge deler.

Hint

  • Hvis du er usikker på dine Lysmåling evner, bruke bracketing-funksjonen på kameraet. Det vil ta tre eller flere bilder av samme scene, justere lys en grad mer eller mindre for hver enkelt.