Hvordan lydisolert motorstøy

Hvordan lydisolert motorstøy


Selv om eksos støy er den eneste høyeste delen av motorstøy, er det langt fra den eneste delen. Injektorer skraller. Ventiler trykk når de stenger og lage en metallisk hvin når de åpner. Dynamo lagrene sutre. Air whooshes gjennom luftfilteret og inntaket kanalen. Kjølevifter gjør en susende lyd, og din serpentin beltet lager en lyd ikke ulikt et fjernt tog. Lydisolering en motor betyr isolerende motoren på en måte som hindrer passasje av lyd. Det krever en systematisk tilnærming og noen kjennskap til bilmotorer.

Bruksanvisning

1 Installer en ettermarkedet dobbelt eksosanlegg ca 1/2-tommers større enn din lager system. Bruke slanger med de tykkeste vegger tilgjengelig, vanligvis omtrent 3/16-inch. Installere systemet på to høykapasitets resonatorer per tube, foran bakakselen.

Installer et par veldig stille lyddempere designet for en ny kompakt bil. Du ønsker kanskje å ta en titt på resonatorer designet for en BMW 3-serie og et par av lyddempere designet for en Toyota Prius eller Honda Civic ES.

Den høye strømnings eksos-systemet vil redusere lufttetthet og lydoverføring i systemet, og de tykke rør vil redusere eksos drone. Resonatorene vil redusere høyfrekvente lydbølger, slik at lyddempere for å fungere mer effektivt. De lavfrekvente lydbølger som gjør det ut vil være langt mindre opplagt og mer behagelig for øret.

2 Installer et inntak lyddemper. Inntaks lyddempere er som lyddempere for luftinntak, men de er laget av plast i stedet for metall. Air kan gjøre en veldig uttalt susende eller hvinende lyd når det strømmer gjennom inntak tube og manifold, og andre motorstøy kan gjøre veien ut.

Mens inntaket lydnivået kan være ganske høy, har du sannsynligvis ikke vil merke hvor høyt det er før du har installert en lyddemper. Ta en titt på lyddempere designet for Ford Mustang og F-150s, men forventer en liten nedgang i kraft hvis du har en stor forskyvning motor. For større motorer, kjøpe en universal lyddemper beregnet for Rotax-motor utstyrt småfly.

3 Installer en lyd isolert motordeksel som dekker både injektorer og ventildeksler. Dette kan kreve litt fabrikasjon hvis ingen gir en motordekselet for søknaden din, men å bygge en av glassfiber er ikke så vanskelig hvis du allerede har jobbet med materialet.

Bygg en nedre dekselet for å passe over motoren, så lim lyddemping matte på toppen av det. Dekk det med et lag av glassfiber, sand det glatt, deretter prime og male det med fargen du ønsker. Du vil ha en lyd deadener som forbedrer motorens utseende ved å dekke opp alle de stygge ledninger og sensorer.

4 Installer en lydabsorberende matte på undersiden av panseret. Hvis ingen selger en ettermarkedet støydemping matte, kan du lage din egen ved å kjøpe en universell matte og klippe det til å passe. Lim matten på plass for en merkbar nedgang i desibel.