Hvordan Luft Clutch Slave sylinder på en 1994 Ford F350

Hvordan Luft Clutch Slave sylinder på en 1994 Ford F350


1994 Ford F350, med en manuell girkasse, har et hydraulisk clutch system i motsetning til et kabelsystem. Dette eliminerer behovet for periodiske justeringer av kabelen for riktig clutch-funksjon, men det hydrauliske systemet er ikke uten svakheter. Over tid eller på grunn av skade, kan luft komme inn i det hydrauliske system som gir clutchpedalen et svampaktig eller myk følelse. Når dette skjer, må clutchen slavesylinderen luftes. Det er to måter å blø clutchen: tvunget blø og gravitasjon blø.

Bruksanvisning

Gravity bleed

1 Åpne F350 hette og finn clutch master sylinder boltet til toppen av brannmuren, på førersiden. Åpne clutch master sylinder lokket og fyller med DOT3 bremsevæske.

2 Løft fronten på F350 med et gulv jack og plassere bukker under rammeskinnene. Senk lastebilen før vekten er bare på gulvet knekt.

3 Krype under bilen til du kommer til overføring bjelle bolig, området der overførings bolter til motoren. Se på førersiden av overføringen og finn 1/4 tommers ventil rett nedenfor metall linje, dette er lufteventilen.

4 Skyv renne pannen under lufteventilen og åpne ventilen ved å vri det om et halvt sving med en kombinøkkel. Observer som væske begynner å strømme fra lufte. Hvis væsken spruter, betyr det at det er luft i systemet, og fluidet må fortsette å strømme.

5 Kontroller og fyll clutch master sylinder hvert 10. minutt, som å kjøre det før det er tomt vil føre til mer øre å komme inn i systemet.

6 Steng lufteventilen, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel, når ingenting annet enn en jevn strøm av væske strømmer fra lufteventilen.

7 Hev F350 ut av bukker, ved hjelp av gulvet jack. Trekk på tribunen fra under bilen og senk den ned på bakken.

8 Kontroller væskenivået i clutch master sylinder, må det være mellom "Min" og "Max" linjer. Legg DOT3 bremsevæske etter behov. Lukk lastebil hette.

tvunget Blødning

9 Åpne panseret og finn clutch master sylinder boltet på toppen passasjersiden av brannmuren. Åpne clutch master sylinder lokket og fyller med DOT3 bremsevæske.

10 Løft F350 front end med et gulv jack og plassere bukker under rammeskinnene. Senk lastebilen før vekten er bare på gulvet knekt.

11 Krype under bilen og finne hvor overføring og motor bolt til hverandre, er den utvidede delen av sendingen som heter klokkehuset. Finn lufteventil, 1/4-tommers metall ventil på førersiden av klokkehuset. Plasser et avløp fat under lufteventilen.

12 Be din assistent til å trykke og slippe clutchpedalen om 10 ganger og deretter holde pedalen nede. Løsne lufteventilen, med en kombinasjon skiftenøkkel, og observere så væsken kommer fra ventilen. Sprutekatode lyd indikerte at blødningen er nødvendig. Stram lufteventil med kombinøkkelen.

1. 3 Gjenta trinn 4 til væsken fra lufteventil uten sputtering.

14 Kontroller at væskenivået i clutch master sylinder er mellom "Min" og "Max" linjer. Legg DOT3 bremsevæske etter behov. Lukk F350 hette.