Hvordan Løsne Check Engine Light på en 1993 Saab 9-3

Check engine lys på en 1993 Saab 9-3 er konstruert for å varsle føreren at det finnes et problem med motoren. Den Saabs drivverket kontroll modul (PCM) overvåker sensorer i bilen og lyser dette lyset når den bestemmer at det finnes et problem basert på data den mottar fra disse sensorene. Dette lyset kan ikke settes ut eller slått av ved å trekke ut bilens batteri. En databasert skanning verktøy er nødvendig for å slå av check engine lyset i denne bilen.

Bruksanvisning

1 Flytt Saabs overføring på første gir (manuell girkasse) eller park (automatgir). Slå av motoren og sett på parkeringsbremsen. Slå tenningen tilbake til "ON" posisjon, men ikke starte bilen.

2 Koble skanneverktøyet til Saabs diagnostiske data port plassert under dashbordet på førersiden, ca 6 inches til høyre for panseret utløserhåndtaket.

3 Følg skanning verktøyet på skjermen for å gå inn i Saabs år, merke og modell. Fortsett å følge disse instruksjonene for å velge den drivverk og motor informasjon.

4 Velg "PCM" fra skanningen verktøyets hovedmenyen. Velg "koder", velg deretter "fjerne alle nåværende og lagret koder." Vent til skanningen verktøyet for å bekrefte at kodene har blitt ryddet.

5 Start motoren og kontroller at check engine lyset slukner.

Hint

  • En databasert skanning verktøyet er en kompakt datamaskin enhet som kobles til bilen for å kommunisere med sin on-board datasystem. Scan verktøy kan kjøpes fra auto deler butikker og online automotive verktøy nettsteder.