Hvordan løser jeg en røyke 1992 Chevrolet Caprice?

En 1992 Chevrolet Caprice kan være røyking av flere grunner. Før du kan løse problemet, må du finne ut hvorfor Caprice er røyking. En god indikasjon på hva som må fikses er fargen på røyken. Hvis røyken er grå, er det noe galt med drivstoff styringssystem. Hvis røyken er hvit, har du mest sannsynlig har en toppakning problem. Hvis røyken er svart eller veldig mørk grå, har du en olje problem.

Bruksanvisning

1 Finn ut hvorfor bilen er røyking ved å diagnostisere røyken. Farge, slik som beskrevet ovenfor er en indikator. Lukten av røyk gir deg også en hit om hvilken del av motoren er feil. Det vil lukte som drivstoff, olje eller frostvæske.

2 Sjekk toppakning hvis røyken er hvit eller lukter frostvæske ved å trekke ut peilepinnen. Hvis oljen på peilepinnen ser ut som skitne, skummet melk, er toppakning slik at vann lekker inn i sylindrene. Reparer toppakning.

3 Lukte røyk hvis det er svart eller grå. Hvis det lukter drivstoff, har du et problem med drivstoffsystemet. Din engine lyset skal være på, men hvis ikke, kan du ha et problem med selve datamaskinen. Plugg scanne inn data link port under førersiden dash. Vri nøkkelen til "On" posisjon. Trykk på "Les" knappen på skanneren. Skriv ned kodene. Sammenligne kodene til kodebrevet som følger med skanneren.

4 Reparere bilen som diktert av koden skanneren. Hvis koden skanneren forteller deg at flere sensorer er ødelagt, eller hvis det gir deg koder som ikke finnes, er datamaskinen mistenkt. Ta bilen til en sertifisert auto butikk eller en forhandler for å sørge for at datamaskinen er den komponenten som gir deg problemer - du trenger en mer avansert skanner enn den lille håndholdte som er tilgjengelig for allmennheten. Hvis du ønsker å ta sjansen på å bytte ut maskinen, kan du gjøre det selv, men når du installerer datamaskinen, kan du ikke returnere den, med mindre den nye maskinen er defekt.

5 Ta en kompresjonstest på motoren, ved hjelp av trykkmåler, hvis det er røyking på grunn av en olje problem. Du kan ha et problem med ventilene (i hodet), eller du kan ha et problem med ringene. For å bruke kompresjonsmåler, må tennpluggen fra en sylinder av gangen. Skru kompresjonsmåler slangen inn i tennplugghullet. Trekk coil ledningen på toppen av distributøren. Ha en hjelper starte motoren nøyaktig fem ganger. Skriv ned nummeret på måleren. Gjenta for alle sylindere.

6 Fjern tennpluggen og koble ledningen på sylinderen med lav kompresjon. Drypp en spiseskje med overføring væske i tennplugghullet. Fest kompresjonsmåler, og har hjelperen dra motoren rundt fem ganger mens du ser på måleren. Dersom komprimeringen er fortsatt lavere enn resten av sylindrene, er problemet i hodet. Dersom komprimeringen kommer opp til innenfor 30 prosent av resten av sylindrene, er problemet med ringene.

7 Ta av hodet og ha en maskin butikk sjekke hodet for ventil slitasje, ventilsetet slitasje eller desintegrerte ventil tetninger, hvis problemet er i hodet. Hvis problemet er med ringene, gjenoppbygge hele motoren.

Hint

  • Dersom komprimeringen på hver sylinder er mindre enn 100 psi, motoren er utslitt. Gjenoppbygge motoren.
  • Når du fjerner tennpluggene fra en varm motor, tar seg ikke å kle dem - de strippe lett når motoren er varm. Hvis en plugg gir deg problemer, la motoren kjøle seg ned litt - den kompresjonstest vil fortsatt arbeide på en lunken motor - ringene bare trenger å utvides fra varmen.