Hvordan lage Robotstemmeeffekter

Hvordan lage Robotstemmeeffekter


Opprette en robot stemme som en spesialeffekt eller viktigste vokalsporet er en enkel måte å forbedre dine sanger eller voice-overs. Det er to hovedmåter robot stemmer har tradisjonelt blitt oppnådd. Den første er "sci-fi" robot stemme skapt av kreativ bruk av forsinkelse effects.The andre er mer moderne og innebærer bruk av en vocoder, eller programvare som kombinerer to lydkilder til én. Vocoder effekten ble brukt i innledningen til "Party Hard" av Andrew WK og i refrenget i «The Freaks Come Out At Night" av Whodini.

Bruksanvisning

"Sci-Fi" Robot Voice Effects med Digital Delay

1 Laste vokalsporet i musikkprogramvaren ved enten å åpne prosjektet med vokalsporet eller sette inn lydfilen. Vanligvis lydopptak legges til prosjekter ved å velge Spor> Sett inn> Audio i de fleste musikkprogrammer. Alternativt noen programmer gi en drop-down liste over alle lydopptak i forbindelse med prosjektet. Hvis ingen av disse alternativene er tilgjengelige ta kontakt med programvarens brukerveiledning om hvordan du setter inn et lydopptak til et spor.

2 Påfør en forsinkelse, eller digital forsinkelse, plug-in til vokalsporet. De fleste store musikk innspillingen programvare gir mulighet for å legge til digital forsinkelse under "Sett inn" eller "effekter" alternativer på sporet. Hvis sporet ikke gir "Insert" eller "Effekter" alternativer ta kontakt med programvarens brukerveiledning.

3 Juster innstillingene på digital forsinkelse for å lage en klassisk "sci-fi" robot effekt. Sett tørr til våt, eller ubehandlet til behandlet, forholdet til halvtørr og halvparten vått. Sett tilbakemeldinger innstillingen til 20% og forsinkelsestiden til alt fra syv millisekunder til en fjerdedel av ett sekund. Programvaren kan gi andre innstillinger, for eksempel tid springen. Hvis programvaren er tempo tappet satt kranen til trettiandre eller seksti fjerde notater.

Robot Voice Effects med TAL Vocoder

4 Last ned og installer TAL Vocoder. En vocoder kombinerer stemme med synthesizer lyder skaper en svært populær robot effekt. Mens ofte bygget inn i vanlige synteser programversjoner som TAL Vocoder skape den samme virkning uten behov for plasskrevende og kostbart utstyr.

5 Lag to lydspor i musikkprogramvaren ved hjelp av spor> Sett inn> Audio Track eller som bruksanvisningen instruerer. Sett inn vokal opptak i det første sporet og sette "Pan" helt til venstre og merke sporet "Carrier". På den andre sporet legger TAL Vocoder som en plug-in som indikert av din bruksanvisning vanligvis via "Effect" eller "innlegg" alternativer på sporvalg og merke sporet "Vocoder." Sett lydutgangen på "Carrier" track til "Vocoder" spor.

6 Opprett et instrument spor i lyd-programvaren og laste inn en VST Synthesizer. VST står for Virtual Studio Technology og VST synthesizere er programvare som etterligner elektroniske instrumenter. Sett sporets pan hele veien til høyre og velg en grunnleggende lyd synthesizer lyd. Merk sporet "Modulator" og sette lydutgangen av "modulator" track til "Vocoder" spor.

7 Trykk "Play" på lyd-programvaren og spille notater på den virtuelle synthesizer. Som lydsporet avspilles, vil vocoder kombinere vokalsporet og synthesizer. Vokalen vil ta på lyden og pitch på synthesizer, men beholde diksjon, og skaper en svært populær robot effekt.

Hint

  • Eksperimenter med dine VST-effekter for å skape en unik stemme.
  • Bruk begge metoder kan introdusere artifakter som gjør endelige blanding vanskelig.