Hvordan lage Hestekrefter Med Turbos

Hvordan lage Hestekrefter Med Turbos


Du har en motor, har du fått turboer og du har yen for fart - alt som mangler er noen deler, litt tid og en masse forsiktig tuning. Turboladere og kompressorer både arbeid ved å komprimere luft, men turbo kan (i teorien) gjør nesten ubegrenset makt. Turboladeren tvinger luft gjennom motoren; luft kombinerer med drivstoff for å danne ekspanderende gasser, som motiverer turboen å komprimere mer luft. Som Archimedes kunne ha sagt: "Gi meg en stor nok turbo og en motor som å bolte det, og jeg skal bevege verden."

Bruksanvisning

1 Skru opp boost. De turbo-tunere beste forstå at forbrenningsmotoren i seg selv er faktisk underordnet i turboladeren. Hvis man skulle fjerne forbrenningsmotoren fra turbo og erstatte den med en ståltrommel, ville turbo fortsette å operere som en jetmotor. Som sådan, den raskeste måten å lage strøm med en turbo er å fremskynde den opp med enten en manuell eller elektronisk boost controller ventil. Disse ventilene lure turbo wastegate til å bo åpent lenger, slik at kompressoren til å nå høyere turtall for en umiddelbar og minimum 10 prosent økning i kraft. Installering av et nytt eksossystem fra turbo helt til halerøret vil tillate turbo å spinne opp raskere å gjøre mer øke ved lavere turtall.

2 Installer en intercooler. Heat er et mål på hvor raskt en stoffenes molekyler beveger seg; komprimering av stoffet og dets molekyler må bevege seg raskere i et mindre rom for å opprettholde det samme energinivå. En intercooler er en radiator som sitter i kanalen mellom turbo og motoren for å kjøle den komprimerte luften, slik at du kan komprimere det enda lenger uten fare for overoppheting av luft / drivstoffblandingen til det punktet for selvtenning. De fleste entusiaster foretrekker mer effektiv luft-til-luft intercooler, men luft-til-vann-intercooler (intercoolers omgitt av en vannkappe) er vanligvis mindre og tilby flere emballasje alternativer.

3 Installer en større, variabel vane turbolader. De fleste turboladere vil bare spinne til ca 100 000 til 140 000 rpm; noe mer enn det, og turbo enten eksploderer eller slutter å pumpe luft. En større turbo vil pumpe mer luft, men vil kreve mer eksosgasshastighet og press for å få den opp til hastighet. Variable-vane turboladere bruke eksos skovlene som justerer i banen for å forbedre boost respons på lavt turtall og ved høy rpm for en absolutt økning turbo rpm. En variabel-vingeturbo vil ganske enkelt bolt i stedet for et standard turbo, og krever en kontrollboks som ligner på en elektronisk boost-kontroller for å variere blad banen.

4 Gjenoppbygg motoren for å øke styrken en styrke intern luftstrøm. Dette vil typisk innebære å installere en sterkere veivaksel, stål koble stenger og smidde aluminiumsstempler å håndtere ladetrykket. Send dine topplokk til en erfaren leder porter å ha inntak / eksos porter re-formet for økt flyt, og re-installere hodene med krom-moly pigger i stedet for bolter å inneholde ladetrykk.

5 Installer en høyere flyt inntak manifold, et nytt drivstoffsystem med høyere flytende drivstoff injektorer og en frittstående, ettermarkedet drivstoff ledelse datamaskin. Den nye inntaket vil redusere restriksjoner i inntak og større injektorer vil gi motoren din med alt drivstoffet den trenger. Du trenger en ettermarkedet datamaskin for å kontrollere injektorer. Sjekk Resources nedenfor, og du vil finne en praktisk injektor-size kalkulator som hjelper deg å velge riktig injektor strømningshastighet for søknaden din.