Hvordan lage en Audio Sound System for bil

Lage din egen bil stereo lydsystem er både skremmende og selvtilfredsstillende. Markedsplassen tilbyr rikelig valg i alt fra bil-mottakere / hovedenheter for støy minking produkter. Det er også spørsmål om høyttalere, forsterkere og kabling, uten engang å nevne fjerntilgang og bærbare spillere som kobles direkte eller via Bluetooth-teknologi. Kort sagt, bilstereo produkter tilbyr et overflødighetshorn av valg, som lar hvem som helst lage en sonisk wonderland i sine kjøretøy.

Bruksanvisning

Bestem og installere hovedenheten

1 Hjernen til en hvilken som helst bil lydsystem er hovedenheten. Vanligvis plassert i dashbordet i bilen, kan dette være alt fra en CD-spiller sammen med en AM / FM stereo tuner til det siste innen MP3 og Bluetooth-tilkobling og Sirius / XM satellite radio. Velg en enhet som samsvarer med DIN høyde dash åpning. For en større hovedenhet, dvs. en som har en video display, kan en større dash åpning gjøres med en drill og en håndsag. DIN størrelser er generelt referert til som enkel eller dobbel DIN.

I tillegg velger en enhet med RCA-typen pre-forsterkerutganger hvis en ekstern forsterker skal brukes.

2 Velg høyttalere som passer til effekten til hovedenheten eller forsterker (e) som er valgt. Det er også en klok idé å bruke de eksisterende høyttaleråpninger i bilen. Hvis du bruker eksisterende døråpninger, den eneste toll trengs er vanligvis en stjerneskrutrekker.

Valgene for høyttalerne er virkelig rikelig. Valgene spenner fra alt-i-ett koaksiale design til total separasjon av diskant, mid-range, og bass høyttaler komponenter. Hver store navn produsent, fra Boston Acoustics til Pioneer, for eksempel tilby både alt-i-ett-høyttalere og enkelte komponenter på flere prisklasser.

3 Forsterkere forbedre lydkvaliteten så mye som volumet. Installer forsterkere der de får god ventilasjon og minimal eksponering for sollys. Dette betyr vanligvis forsterkere er montert under setene eller i bagasjerommet. Monteringshullene er vanligvis bores, forsterkeren (e) er montert med metallskruer.

Bruke større diameter RCA kabler for å koble lavnivå utgang på mottakeren / hodeenheten til lavnivå inngangen på forsterkeren.

Du kan koble til strømantenneledningen fra baksiden av radioen til forsterkeren fjern slå på (REM) inngang. Når radioen er slått på, må 12 volt vises på ledelsen, og starte forsterkeren når den er koblet til hovedstrømledningene.

Vær sikker på at strømmen antennen ledelsen forblir på mens mottakeren er på. Alternativt kan hovedenheten har en separat ledning dedikert til amp slå på funksjonen. Når radioen er på, i hvilken som helst funksjon, bør 12 volt være tilstede ved amp sving på ledningen til radioen slås av.

Koble den negative / første strømkabelen før RCA høyttalerkabler for å hindre utilsiktet skade på høyttalerne.

4 Jo lavere frekvensene som skal fremstilles, jo større er behovet for en lav frekvens høyttaler, eller basshøyttaler. Subwoofere vanligvis trenger separate vedlegg til direkte maksimal høyttaler svar på forsiden av komponenten. Deres primære funksjon er å legge til dunk av bass grunnleggende og basstromme, og eventuell annen informasjon med lav frekvens under 80 Hz. Konstruere en innhegning vil kreve en drill, sag, og alle de andre verktøyene som er nevnt ovenfor.

5 Kabling er den mest økonomiske, men dramatisk, valg som kan gjøres. Som det svakeste leddet i kjeden, kan kabling gjøre forskjellen mellom produsentenes innebygd kvalitet og en state-of-the-art bilstereo extravaganza. Kjør strømkabler samt høyttalerkabler fra ulike sider av bilen for å redusere signalforstyrrelser og forvrengning. Bruk sideavbitere å blotte endene av kablene, og kontakter eller elektrisk tape til å bedre binde kablene til høyttalerledningene.

6 Støyforebyggende produkter både bedre lyd og bidra til å eliminere utvendig noise.Dynamat og Fatmat er isolasjonsprodukter som kan settes i dørkarmer og subwoofer vedlegg. Støyskjerming ikke bare redusere unødvendig støy utenfra; det gjør bidrar til å hjelpe høyttaler effektivitet / ytelse.

7 Jorde alle elektriske komponenter til utforming av bil, lastebil eller varebil.

Hint

  • Du kan kjøpe alt på en gang, eller du kan bygge systemet mer økonomisk en eller to stykker på en gang. En gradvis tilnærming til systembygging kan sette selv high-end systemer innenfor noen grep.
  • Bluetooth-funksjonalitet kan gi rom for trådløs overføring av innspilte filer fra MP3-spilleren til hovedenheten, og kan også aktivere trådløs mobiltelefon kommunikasjon over bilens lydsystem.