Hvordan lage din egen Custom Cafe Motorsykkel Seat

Hvordan lage din egen Custom Cafe Motorsykkel Seat


Cafe racer motorsykler har vært nyter en oppblomstring i popularitet, selv om deres forløpere daterer seg tilbake til tidlig 1950-tallet. Enkelt sagt, er en kafé racer en nedstrippet motorsykkel med en skrå fremover for bedre ytelse. En "boble-style" solo sete er et varemerke for rasen, ofte dannet av lette glassfiber av sykkelens byggmester. Opprette en egendefinert kafé setet er godt innenfor rekkevidden av en bestemt cafe racer eier, ved hjelp av materialer hentet fra din lokale maskin og håndverket leverandører. Med litt innsats, vil du være å gjøre det "Ton" i stil!

Bruksanvisning

Lag Seat Form

1 Ta målinger av seteskinnene og hale delen av motorsykkelens ramme, ved hjelp av et målebånd. Måle bredden av seteskinnene ved bunnen av tanken og ved enden av halen.

2 Klipp et stykke kryssfiner til størrelse, i henhold til dine mål, ved hjelp av en elektrisk sag. Dette styret vil tjene som grunnlag for setets pan. Skjær kryssfiner, slik at den strekker seg over seteskinnene ved hjelp av minst 1/4 av en tomme for å tillate sete hengsler og andre festeanordningene.

3 Lim flere blokker med grønn floral skum til slutten av kryssfiner sete pan, bruker kontaktlim. Skummet vil bli formet til setets bakre "pukkel". Bruke så mange blokker av skum som er nødvendig for å skape et minimum høyde og lengde på 10 inches. Hele skumstrukturen må være så bred som den kryssfiner setebunnen.

4 Forme skum inn i en grov versjon av det planlagte design, med en taggete kniv. Gjør din kutt så symmetrisk som mulig for å unngå å gjøre ekstra arbeid for deg selv.

5 Finjuster sete hump, ved hjelp av en elektrisk slipemaskin utstyrt med medium grep sandpapir. Bruk lett press på sander for å glatte skummet overflate.

6 Fjerne eventuelle slipestøv fra setet form, ved hjelp av trykkluft. Dekk hele setet med aluminiumstape deretter spre et tykt lag med høy kvalitet bilvoks over båndet.

Molding Seat

7 Forbered materialer. Kutt glassfiber duk i mindre strimler og biter som passer til formen på setet med en skarp saks. Kutt nok stoff til å lage minst fire identiske lag og sette cut brikker i separate hauger. Bland glassfiber harpiks i henhold til produsentens anvisninger. Hell en liten mengde aceton i et eget beholdere og legg pensler i den.

8 Belegge hele overflaten av setet med glassfiberforsterket harpiks, ved hjelp av en pensel. Umiddelbart første lag med glassfiber klut over harpiks. Coat glassfiber klut lag med frisk harpiks, anvendt i en dabbing bevegelse med tuppen av pensel.

9 Fortsett å plassere suksessive lag av glassfiber klut, etterfulgt av harpiks, til du har minst fire separate lag bygd opp på setet form. Dypp pensel i aceton fylt beholder for å hindre penselbust fra herding mellom strøkene.

10 Glatt ut noen hevede områder og luftbobler, med en sparkel. La glassfiber harpiks for å herde i minst 24 timer. Trekk glassfiber sete ut av setet form etter glassfiber har herdet helt.

Avslutte Seat

11 Trimme bort overskytende fiberglassmateriale fra setet, ved hjelp av en vinkelsliper.

12 Glatte overflaten av glassfiber setet, ved hjelp av en elektrisk slipemaskin utstyrt med 80-sandpapir, etterfulgt av 300-sandpapir. Fyll i alle lavtliggende områder i setet, ved hjelp av en bil sparkel. La filler herde i minst 30 minutter, deretter glatt med 300-sandpapir.

1. 3 Rengjøre av overflaten av glassfiber setet, ved hjelp av såpe og vann. La setet til luft tørke helt.

14 Smør inn hele setet med en filler primer og deretter male den til ønsket fargevalg.

Hint

  • For best resultat, har sete polstret av en profesjonell polstre. Alternativt kan du polstre setet selv, ved hjelp av høy tetthet skum og vinyl.
  • Denne metoden kan ikke fungere for alle motorsykler, som vist. Bruk din egen dømmekraft til å endre prosedyren som nødvendig for å dekke motorsykkelen.