Hvordan konvertere Super 8 film til digitale filer

Hvordan konvertere Super 8 film til digitale filer


Super 8mm film var en gang et populært format for å fange filmer og annet video-opptakene. Imidlertid har filmen blitt en ting fra fortiden for hjemmebruk i den digitale tidsalder, med kameraer som bruker nyere og bedre formater for å spille inn video og overføre den til en datamaskin. Likevel, det er en måte å konvertere Super 8mm film til digital, med riktig utstyr, uten at kostnaden ved å betale en profesjonell tjeneste for å gjøre det for deg og tidkrevende arbeid med å konstruere en forseggjort skanning enhet.

Bruksanvisning

1 Laste filmen du ønsker å konvertere til en film projektor. Sett opp en projeksjonsskjerm eller peke projektoren på et nakent, flatt underlag i stedet, for eksempel en hvitmalt vegg. Denne fremgangsmåte kan ikke gi optimal videokvalitet, men det vil bli gjort jobben.

2 Sikte med videokamera på samme sted, ved hjelp av stativ for å stabilisere kameraet og holde den i ro. Klargjør kameraet for opptak, sette i bånd eller DVD hvis det bruker en av disse formatene.

3 Spill filmen som en testkjøring, for å sette fokus på projektoren og sentrere videokamera og foreta eventuelle nødvendige justeringer (zoom, fokus, etc.) for å ramme den skutt og få best mulig opptak.

4 Start filmen og trykk på "Record" på videokameraet for å starte opptaket, og trykk "Stop" når du er ferdig.

5 Returner opptak til utgangspunktet og koble videokameraet til datamaskinen ved hjelp av USB eller IEEE1394 / Firewire-kabel (avhengig av hva som utstyret krever). Åpne Windows Movie Maker, eller tilsvar video program av ditt valg, og klikk "Fra Digital Video Camera" i "Import" -menyen og følg instruksjonene på skjermen for å overføre video til datamaskinen.