Hvordan koble subwoofere til en bil forsterker

Hvordan koble subwoofere til en bil forsterker


To viktige ting å vite, når du bestemmer hvordan du kobler til bilstereo subwoofere til bil forsterker, er hvor mange talespoler hver subwoofer har og hvor mange ubåter er i systemet. Kabling typiske enkelttalespole subwoofere i serien holder motstanden gevinst på et akseptabelt nivå for den gjennomsnittlige bilen forsterker. Dobbel talespole subs --- to talespoler styrer en enkelt membran, hver med sine egne negative og positive innspill --- utgjøre et ledningsnett problem på grunn av deres raske gevinst i motstand når kablet sammen. Ved hjelp av en kombinasjon av serie og parallell kabling bidrar til å løse dette dilemmaet.

Bruksanvisning

Enkelt Voice Coil subwoofere

1 Kjør to høyttalerkabler lange nok til å nå fra forsterkeren til bilens subwoofer. Fjerner plastisolasjonen fra 1/2-tomme av kobbertråd på begge ender av hver kabel. Sett den ene enden av hver kabel til den negative kontakten på bil forsterker, vanligvis fargekodet i svart, og kjøre den andre enden av kabelen til den negative kontakten på bilens audio subwoofer. Koble enden av den andre kabelen til den positive kontakten på subwooferen, fargekodet i rødt, og kjøre kabelen tilbake til den positive kontakten på forsterkeren. Under nå er direkte koblet til bilen forsterker. For kabling to subwoofere, går du til trinn 2.

2 Kjør to høyttalerkabler lange nok til å nå fra forsterkeren til bilens subwoofere. Fjerner plastisolasjonen fra 1/2-tomme av kobbertråd på begge ender av hver kabel. Skjær en annen del av kabling som er 2-fot lang og kuttet 1/2-tommers av isolasjon fra begge ender.

3 Kjør en av de lengre kabler fra negative kontakten på forsterkeren, fargekodet i svart, til den negative kontakten på den første subwooferen. Deretter setter du den ene enden av to-fots kabelen i den positive kontakten på første subwoofer, fargekodet i rødt, og kjøre den til den negative kontakten på andre subwoofer, fargekodet i svart. Deretter setter den ene enden av den andre lange kabelen til den positive kontakten på andre subwoofer, fargekodet i rødt, og kjøre de resterende enden til den positive kontakten på forsterkeren. De to audio subwoofere er nå koblet i serie. Rådfør deg med subwoofer håndboken for fordelene av serien kabling.

Dual Voice Coil subwoofere

4 Skjær to høyttalerkabler lange nok til å kjøre fra forsterkeren til subwooferen med doble talespoler. Stripe 1/2-tomme av isolasjon fra den kobbertråd ved endene av begge kabler. Deretter skjærer to stykker av kabling som er 2 fot lang og stripe 1/2-tommers av isolasjon fra begge ender av hver kabel.

5 Sett den ene enden av den første lange kabelen inn i negative kontakten på forsterkeren og kjøre den andre enden til den første negative kontakten på dobbel talespole subwoofer. Husk, en dobbel talespole sub har to sett med negative og positive innspill. Neste, ta det første to-fots kabel og stikk den ene enden til den første negative kontakten så er det to kabler i første negative innspill. Deretter kobler den andre enden av den første to-fot kabel til den andre negative kontakt. Ta andre lange kabelen og sett den ene enden til den positive kontakten på forsterkeren og kjøre den andre enden til den første positive kontakten på sub. Ta andre to-fots kabel og koble den ene enden til den første positive kontakten så er det to kabler i første positive innspill. Koble den andre enden av den andre 2-fot kabel til den andre positiv kontakt. En subwoofer med doble talespoler er nå koblet til bilen forsterker parallelt. Rådfør deg med subwoofer håndboken for fordelene av parallelle ledninger. For kabling to subwoofere med doble svingspoler i en serie og parallell kombinasjon, går du videre til trinn 3.

6 Skjær to høyttalerkabler lenge nok til å kjøre fra forsterkeren til de to subwoofere som har doble talespoler og bånd 1/2-tommers av isolasjon fra endene. Skjær fire lengder av tre-fot kabling og strippe 1/2-tomme av isolasjon fra alle endene. Deretter kuttet to lengder av to-fots kabling og bånd 1/2-tommers av isolasjon fra endene.

7 Stikk enden av en lang kabel til forsterkerens negative kontakten og den andre enden inn i en tønne krympekontakt, en type to-endte isolert kappe for å bli med ledninger. Ta to av de tre-fots kabler og sette de to andre. Sett ledningene fra den ene ende av de to tre-fot kabler inn i den gjenværende enden av løpet kontakten. Crimp fat kontakten tett rundt ledningen med Crimptenger. Deretter setter de resterende enden av en tre-fots kabel inn i den første negative innspill fra subwoofer nummer én. Deretter setter de rester slutten av den andre tre-fots kabel inn i den første negative innspill fra subwoofer nummer to.

8 Sett den ene enden av den gjenværende lang høyttalerkabel inn i forsterkerens positive kontakten og den andre enden inn i en tønne krympekontakt. Ta de to gjenværende tre-fots kabler og stikk den ene enden av begge ledningene inn de resterende slutten av løpet kontakten og klemme alle ledninger i tønne kontakten. Deretter setter de resterende enden av en tre-fots kabel inn i den første positive innspill på subwoofer nummer én. Koble den gjenværende enden av den andre tre-fot kabel til den første positive inngangen av basshøyttaler nummer to. Til slutt, ta en av de to-fots kabler og stikk den ene enden til den andre negative innspill på sub-woofer nummer en og sett den andre enden inn i andre positive innspill på sub en. Grab en gjenværende to-fots kabel og stikk den ene enden til den andre negative innspill på sub to og sett den andre enden inn i andre positive innspill på sub to. Begge subwoofere er nå koblet til forsterkeren i serie og parallell. Rådfør deg med subwoofere 'brukerhåndboken for fordelene av ledninger i en kombinasjon av serie og parallell.

Hint

  • Et ubegrenset antall dobbel talespole subwoofere med kombinasjon av serie og parallell ledninger kan kobles sammen så lenge den totale motstanden er innen 2 til 16 ohm. Konsultere subwoofere 'brukermanualen for detaljer.
  • Koble bilbatteriet før du arbeider med bilens elektroniske system.
  • Ta kontakt med en bilstereo ekspert før endre noen serie eller parallell kabling ordningen beskrevet her. Alvorlig skade kan oppstå til høyttalerne eller forsterkeren hvis serie eller parallell kabling ikke brukes riktig innenfor forsterkerens motstand restriksjoner.